Szabó Barbara döntőzni szeretne az olimpián, edző édesapjának jók a benyomásai Rióról

Szabó Barbara döntőzni szeretne az olimpián, edző édesapjának jók a benyomásai Rióról

2016. 08. 09.
Megosztás

Az atléták egy csoportja már elutazott az olimpiára, egy részük azonban a csütörtöki géppel megy Rióba. A charteren kapott helyet a magasugró Szabó Barbara is, akinek célja, hogy fináléba kerüljön. Edző édesapja már korábban elutazott a brazil metropoliszba.

„Apa - Szabó István, a szerk. - a harmadikai géppel utazott, ő már túl van az akklimatizáción. Nem az olimpiai faluban lakik, a tengerparton kapott szállást. Többször volt városnézésen, mindennel meg van elégedve. Azt mondja, rengeteg katonát és rendőrt lát a városban az utakon, a helyiek nagyon figyelnek a közbiztonságra. Az utazással kapcsolatban is pozitív tapasztalata van, utazott metrón és buszon is. Tartjuk a kapcsolatot, túl vagyok az utolsó itthoni edzésen, már pakolok. Néhány nap múlva, 15-én tudunk közösen edzeni, remélhetőleg a stadionban” - kezdte Szabó Barbara.

Az Európa-bajnoki nyolcadik helyezett magasugró azt is elmondta, jó erőben érzi magát, a technikája megfelelő, sok függ az átállástól, és jó eredményben bízik. „Szeretnék a magasugrás döntőjébe kerülni! Nekem 194 centi az egyéni csúcsom, úgy gondolom, 190 körül már fináléba lehet kerülni. Ha minden jól jön ki, akkor ott lehetek én is. Ha a döntő nem is jönne össze, a 190-et mindnképp szeretném az olimpián megugrani!” - vélekedett az UTE sportolója, aki korábban azt is elmondta, hogy Rio után sem áll le, megcélozza a tokiói olimpiát is.

(MOB/VF, fotó: szabobarbara/facebook)