Bemutatták a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat sportolói bizottságát

Szabó László: Minden Budapest 2024-es pályázata mellett szól

2016. 12. 27.
Megosztás


Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke szerint minden logikus érv amellett szól, hogy Budapest nyeri el jövőre a 2024-es olimpia és paralimpia rendezési jogát.

A sportvezető, aki december közepén újabb négy évre kapott bizalmat az MPB közgyűlésétől, az olimpiai és paralimpiai pályázatot érintve az MTI kérdésére elmondta: eddig is aktívan részt vettek a munkában, és ez ezután is így lesz.

„Erősítjük a kapcsolatokat azokkal a nemzetközi parasport testületekkel, amelyeknek a legminimálisabb befolyásuk is lehet a döntésre. Rendelkezésre bocsátjuk azt a sportszakmai tudást, amely lehetővé teszi, hogy a pályamunka paralimpiai része erős legyen. A magyar pályázati bizottság megértette, hogy egy jó paralimpiai pályázati résszel ugyan önmagában nem lehet megnyerni a versenyt, de egy rosszal el lehet azt veszíteni” – mondta.

Az esélyekről szólva leszögezte: „csak mi nyerhetünk”. „A nemzetközi olimpiai és paralimpiai család minden érvényes szempontja, így a kisebb városok felé történő nyitás, az események emberközelivé tétele, új földrajzi régiók bevonása, a doppingellenes küzdelem, azaz minden logikus érv mellettünk szól. Ha hiba nélkül csináljuk végig a folyamatot, márpedig eddig így csináltuk, akkor képtelenség, hogy más nyerjen” – jelentette ki.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberi limai kongresszusán szavaz arról, hogy Budapest, Los Angeles és Párizs közül melyik város lesz a rendező.

Az MPB elnöke a parasportra áttérve hangsúlyozta: a sporttal - legyen az ép vagy para, amatőr vagy profi - nemcsak az eredmények, a sikerek szintjén kell foglalkozni, hanem úgy is, hogy példamutatásával, nemzetközi hírével, üzleti, reklám, politikai, diplomáciai jelentőségével mit tesz hozzá a nemzet, a társadalom, a közösség életéhez.

(MTI)