Súlyemeléstől az atlétikán át az íjászatig – folytatódtak konzultációink

Újabb szakmai elismerésben részesült az orvosbizottság elnöke

2022. 11. 14.
Megosztás


A Magyar Sportorvos Társaság által is támogatott Magyar Artroszkópos Társaság november 11-12-én tartotta hagyományos szimpóziumát Visegrádon. A tisztújítás keretében a szervezet elnökének ismét a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának vezetőjét, dr. Tállay Andrást választották meg.

A kiváló hazai és nemzetközi előadókat minden eddiginél több, 200 regisztrált résztvevő hallgatta elsősorban az artroszkópos technikával kezelhető sportsebészeti beavatkozásokkal, valamint azok rehabilitációjával kapcsolatos témákban.

A szimpózium szerves részét képezte a társaság tisztújító közgyűlése is, ahol a MOB Orvosi Bizottságának elnökét immár harmadik alkalommal választották meg, hároméves ciklusra.

Dr. Tállay András 2004-ben lett a keretorvosi hálózat vezetője, a MOB vezető orvosa 2001 és 2008 között, 2017-től a MOB Orvosi Bizottságának elnöke. Több olimpián volt a magyar delegáció tagja. A nyáriak közül Athénban, Pekingben és Tokióban, a téliek közül Salt Lake Cityben, Torinóban, Phjongcshangban és Pekingben az orvoscsapat vezetője – melynek tagja Sydney-ben és Szocsiban is –, csakúgy, mint a murciai, párizsi, lignanói és szarajevói Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), valamint a dohai Strand-Világjátékokon.

A Magyar Artroszkópos Társaság újraválasztott vezetőségének első intézkedése az volt, hogy a vezető Európai és világszervezetek (ESSKA – European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy és ISAKOS – International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine) mintájára tovább nyisson a sportsebészet, sportorvoslás irányába, így a társaság nevét rögtön „Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság"-ra változtatta.

„Reméljük, hogy ezen dinamikusan fejlődő tudományos sportsebészeti szervezet segítségével még szélesebb körben és még magasabb szinten fogjuk tudni szolgálni a magyar olimpikonokat is!” – jelentette ki dr. Tállay András, a Kastélypark Klinika-Doktor24, Pasamed szakembere, a Sportkórház korábbi főorvosa.

A MOB Orvosi Bizottsága épp néhány nappal ezelőtt ülésezett, beszámolójuk ide kattintva olvasható.

Gratulálunk, Doktor Úr!

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)