Elúsztak Szalayék álmai

Szalayék idén is indulnak a Selyemút Ralin

2014. 02. 01.
Megosztás

A terepralipáros idén is elsősorban a nemzetközi versenyekre koncentrál, így többek között újra rajthoz áll a Selyemút Ralin.

Az ismert tereprali versenyző ezt azon a pénteki rendezvényen jelentette be, amelyen a pár hete véget ért Afrika Race-en szerzett élményeiről számolt be.

"Nagy élmény volt visszatérni Afrikába, ahol egy olyan, nem annyira szabályozott versenyen vettünk részt, mint amikor először 1996-ban jártunk ott" - fogalmazott Szalay, aki hozzátette: eredetileg 5600 km-t kellett volna teljesíteniük, de a motor meghibásodása miatt a verseny második felében "több dűnét ki kellett hagyniuk".

A pilóta elmondása szerint olyan hideg még sosem volt Afrikában, mint most. "Csupán két olyan éjszaka volt, amikor hálózsák nélkül tudtunk aludni" - tette hozzá.

Bunkoczi László azt emelte ki, előfordult, hogy a verseny közben napokig nem találkoztak egyetlen emberrel sem. "Miközben Magyarországon sok minden változott a tíz éve alatt, addig Afrika nem csak, hogy megrekedt, de több szempontból még rosszabb is a helyzet, mint korábban. Mauritánia fővárosában például egyetlen olyan épületet sem láttunk, amely rendben lenne" - állapította meg a navigátor, aki egy évtizede versenyez együtt Szalayval.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban Szalay annyit mondott, hogy a kettős idén is aktív lesz. A magyar bajnokságon nem indulnak, csak néhány magyar futamon tervezik a részvételüket .

"Elsősorban a nemzetközi versenyekre koncentrálunk. Újra rajthoz állunk a Selyemút Ralin, és szeretnénk elindulni az Abu-Dzabi Desert Challenge-en is, de ez még attól függ, hogyan alakulnak addig az anyagi lehetőségeink" - jelentette ki Szalay, aki azt is elmondta, hogy március 2-án a Hungaroring melletti bányában nyílt napot tartanak, amelyen minden érdeklődő mehet egy kört Szalay Balázsék versenyautójával.

(Forrás: MTI)