Szatmári András aranyérmet nyert az Universiadén

Szatmári András aranyérmet nyert az Universiadén

2017. 08. 21.
Megosztás


Világbajnoki aranyérme után az Universiadén sem talált legyőzőre Szatmári András. Kardvívónk, Gárdos Gábor tanítványa magabiztos vívással szerezte meg a magyar küldöttség első aranyérmét.

Az Európa-bajnoksághoz hasonlóan itt sem volt kiemelés, a csoportkörből Gárdos Gábor tanítványa 5 győzelemmel és 1 vereséggel lépett tovább. A direkt kieséses táblán pedig megszorítani sem nagyon tudták! A 32 között a román Iancu (15:9), majd a 16-ban az olasz Nuccio (15:11) volt az áldozat. A negyeddöntőben következett a világbajnoki döntő visszavágója, a 2016/17-es világkupa-sorozat győztese, a koreai Gu Bongil ellenében.


Az ázsiai klasszis ezúttal egyetlen tussal többet szerzett, mint Lipcsében, tizenkettőt. Andris pedig megint 15-öt… Az elődöntő és a döntő ehhez képest egészen simán alakult. A Vasas klasszisa esélyeshez méltóan előbb 15:8-ra az iráni Rahbarit, majd a fináléban 15:6-ra a török Yildirimet iskolázta le, és ezzel feltette káprázatos szezonjában az i-re a pontot - aranyérmet nyert az Universiadén.

(hunfencing.hu)