Julio Maglione: A magyarok jó úton járnak

Székely sportolók Románia olimpiai csapatában

2018. 02. 17.
Megosztás

Két magyar lány is tagja Románia 25 fős téli olimpiai csapatának, a sífutó Lőrincz Tímea, és a biatlonos Tófalvi Éva. A magyar csapatban versenyző sífutóval, Szőcs Emőkével együtt így három sportoló lány képviseli a székelységet, természetesen a legnagyobb állóképességet igénylő sportágakban.

A napokban Tímea és Éva is befejezte a versenyzést, ezért nem zavartuk őket, amikor rövid találkozót kértünk, hogy megismerkedjünk velük a phjongcshangi olimpiai faluban.

Lőrincz Tímea csütörtökön versenyzett a nők tíz kilométeres szabad stílusú versenyén. Utólag úgy nyilatkozott, sosem elégedett teljesen önmagával, de összességében örül a középmezőnyben elért helyezésnek (a kilencven indulóból 53. lett, 3 perc 13 másodperccel ért be az aranyérmes norvég Ragnhild Haga mögött, 28 perc 40 másodperc alatt teljesítve a távot). „Ez papírforma szerint is elég jó eredmény”- mondta a gyergyószentmiklósi versenyző. Ez volt a második olimpiája, Szocsiban is versenyzett. A hangulatot és a versenyszellemet dícsérte. A terveiben most elsősorban a családja fogja vinni a főszerepet: „ők támogattak nagyon sokáig, most ezt szeretném visszaadni nekik”- nyilatkozta Tímea.

Tófalvi Éva kevésbé volt elégedett a saját versenyzésével, az eredményével. A sajtóból már lehet tudni, hogy úgy tervez, nem folytatja az olimpiai versenyzést (bár néhány világkupán még tervezi az elindulást), ezért érthető, hogy utolsó olimpiáján szeretett volna különleges eredménnyel előrukkolni. Az orkánerejű szél miatt egyszer már elhalasztott női biatlonversenyt végül csütörtökön, nagyon szép napos időben tartották meg. Éva sokat hibázott, végül csak 84. helyen végzett az egyéniben. Éva arról számolt be nekünk, hogy egyáltalán nem elégedett ezzel az eredménnyel, „rosszul versenyeztem”- mondta. De összességében szép sportolói pályafutásra tekinthet vissza, és ennek tud örülni, bár még nem tudja, ha végleg abbahagyja, hogyan folytatja majd az életét.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)