Nguyen Anasztázia az Országos Diákolimpián

Szerdától utánpótlás-bajnokság Nyíregyházán

2012. 07. 24.
Megosztás

Nyíregyházán rendezik az atlétikai országos bajnokságot az utánpótlás-korosztályok számára július 25. és 27. között.

A versenyeket ifjúsági, junior és U23-as korosztályokban írták ki a szervezők.

Túl egy sikeres junior világbajnokságon és Európa-bajnokságon, közvetlenül az olimpia előtt kellő motívációt jelenthet ez az időszak a korosztályos atlétáknak.

A versenypályán köszönthetjük majd felnőtt Eb-ezüstérmesünket, Deák Nagy Marcellt, aki az olimpiai felkészülés finisében versenyez majd és ott lesznek a junior vb-érmeseink, Krizsán Xénia és Pásztor Bence is.

Az U23-as korosztály számára a bajnoki helyezéseken túl, lesz még egy nagy tétje a versenyeknek. 2013-ban ismét U23 Eb lesz, nem mindegy, hogy a felkészülést milyen tudásszintről kezdik majd a kvalifikálni vágyó versenyzők. Ezért szerepel az őszi versenynaptárban az U23-as válogatott viadal, hogy segítsen, célt adjon a tudásszintek további javítására. Az U23-as ob versenyei fogják eldönteni, hogy kik kerülhetnek be a szeptember 15-én, Csehországban megrendezésre kerülő válogatott viadalon szereplő magyar válogatottba. Az utánpótlás-korosztály mellet az utolsó éves juniorok számíthatnak leginkább arra, hogy helyet kapnak a csapatban.

(masz.hu)