Szettelőnyről kaptak ki Babosék, új edző Timea szakmai stábjában

Szettelőnyről kaptak ki Babosék, új edző Timea szakmai stábjában

2014. 02. 27.
Megosztás

Babos Tímea és Jarmila Gajdosova három szettes mérkőzésen vereséget szenvedett a Julia Glushko-Paula Kania kettőstől a párostorna negyeddöntőjében a 250 000 dolláros florianopolisi WTA-versenyen. A mérkőzés 1 óra 28 percig tartott.

Timea és Gajdosova jól, brékkel kezdte a mérkőzést, de az előnyt csak rövid ideig tudták megőrizni. Az izraeli-lengyel duó 2:1-nél 15-re vette el ellenfele adogatását, majd a hatodik gémben újabb bréklabdához jutott. A magyar-ausztrál kettős ezt hárította, majd 30-ra brékelt.
Ez az előny még rövidebb ideig tartott, de 4:4 után Timi és társa mindössze egy labdamenetet veszített.

A második szettben a magyar-ausztrál páros 1:1-nél nyerte el ellenfele szerváját, de utána sajnos Glushko és Kania vette át az irányítást. Az izraeli-lengyel kettős 4:2-re elhúzott, majd egy brékváltás után 5:3-nál 15-40-ről fordított és hozta a játszmát.

A döntő rövidítés sajnos egyoldalú volt…Timi és Gajdosova ugyan megnyerte az első labdamenetet, de utána már az ellenfél volt fölényben. A magyar-auszrál duó adogatásaiból Glushko és Kania sorra nyerte a labdameneteket, magabiztosan győzött.

BRASIL TENNIS CUP (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Julia Glushko, Paula Kania (izraeli, lengyel)-Babos Tímea, Jarmila Gajdosova (magyar, ausztrál) 4:6, 6:3, 10-4

Új edző a szakmai stáébban

Thomas Drouet személyében új edző került Timi szakmai stábjába: a 30 éves monacói szakember a florianopolisi WTA-verseny kezdetétől vesz részt a munkában. A fizikai felkészítésért továbbra is Nikola Andjelics felel, aki tavaly tavasz óta segíti a 20 éves magyar játékost.

Drouet hónapokon át ütőpartnerként segítette Bernard Tomic pályafutását. Az ausztrál játékos élete ATP-tornagyőzelmét vele érte el, utána Drouet már edzőként is tevékenykedettl. Májusban „szakitottak”, ezután a monacói szakember Marion Bartoli edzője lett. A francia sztárnak sikerült élete álma, a Grand Slam-győzelem. Nyilatkozatai alapján ezt édesapjának és trénerének köszönheti.

Bartoli visszavonult nem sokkal a US Open előtt, ekkor jött az együttműködés Peng Suajjal. Thomas Drouet négy hónapot dolgozott a kínai játékos, aki az év végén megnyerte a páros Masterst.

Az elért eredmények alapján egy kiváló, sok tapasztalattal rendelkező edző segíti ezentúl a 20 éves magyar játékos pályafutását.

„Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam Thomas-ra! Rettenetesen megbízok a tudásában, érzem, nagyon sokat tud nekem majd segíteni. Nikolára továbbra is nagy szükség van, a jó fizikai állapotomat neki köszönhetem. Így természetesen számítok rá a jövőben is” – nyilatkozta Timi.

(Forrás: babostimea.hu)