Szilágyi 1

Szilágyi Áron és Tóth Krisztián is a faluban, szép teljesítmény a női kézisektől – a -1. nap összefoglalója

2024. 07. 25.
Megosztás

A -1. napon megkezdte gyakorlati szereplését a Magyar Olimpiai Csapat: a női kézilabda-válogatott kifejezetten jó meccset játszott a házigazda és címvédő Franciaországgal. Emellett megérkezett a faluba egy háromszoros bajnok, egyik idei zászlóvivőnk és sok további olimpikon.

Habár csak pénteken következik az olimpia megnyitó ünnepsége, a játékok a gyakorlatban már szerdán elkezdődtek néhány labdarúgó- és rögbimérkőzéssel, csütörtökön, a -1. napon pedig a Magyar Olimpiai Csapat is megkezdte a gyakorlati sporttevékenységét.

A női kézilabda-válogatottunk a lehető legnehezebb feladatot kapta a nyitányra: a nemcsak házigazda, ám olimpiai címvédő Franciaországot. A lányaink elismerésre méltóan helytálltak: az elején 5–1-re még vezettek is, aztán a második félidőben is visszajöttek mínusz egyre, ám egyenlíteni nem sikerült, a vége pedig 28–31 lett.

MA1 2109
MOB-Média/Molnár Ádám

Előtte jókedvűen edzett a másik kézicsapatunk, a férfi, a falubéli létszám pedig mennyiségben és minőségben is nagyot nőtt, hiszen újabb jelentős csoport érkezett Magyarországról.

Megjött például a háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron, továbbá az olimpiai bronzérmes judósunk, Tóth Krisztián - aki ráadásul az idei egyik zászlóvivőnk -, valamint a női vízilabda-válogatott és az úszók közül is sokan.

Fábián 3
MOB-Média/Molnár Ádám

Amúgy is közelíti a maximális létszámát a falu lakossága, és mindannyian kiélvezhetik, amit e különleges lakópark kínál, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig még a francia szervezők teremtette eleve jó körülményeken is igyekszik javítani, például egy kis hazai életérzés becsempészésével – erről Fábián László, a MOB főtitkára, egyben a magyar küldöttség csapatvezetője is nyilatkozott.

Holnap pedig elérkezik a nagy nap: délelőtt és kora délután még tréningeznek a már Franciaországban tartózkodó olimpikonjaink, este pedig következik minden idők legkülönlegesebb megnyitója Párizs szívében - és végre fellobban a láng.

20240721 MA eiffel torony 09
MOB Média/Molnár Ádám

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

IMG 20240724 102628
MOB-Média

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.