Szintteljesítési hajrá a Budapest-bajnokságon

Szintteljesítési hajrá a Budapest-bajnokságon

2012. 06. 12.
Megosztás

Szerdától szombatig zajlik az úszók Budapest-bajnoksága, amelynek jelentőségét az idén megnöveli, hogy az olimpiai részvételre jogosító indulási szint ezen teljesíthető utoljára.

„Az Amerikában készülő Hosszú Katinka kivételével a teljes hazai élvonal indul, bár az A szintet már korábban elérők többnyire csak egy-egy nap állnak rajthoz, mivel rajtuk már nincs eredménykényszer – mondta Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek.
– Ők inkább számukra idegen számokban próbálják ki ezúttal magukat, de akad, aki így is végigússza az "étlapot". Annál fontosabb ez a bajnokság a kvalifikációt még nem szerzetteknek, különösen annak fényében, hogy mind a hat váltónk indulhat a londoni olimpián.
A Komjádi uszodában a stafétákba is keresünk tagokat, de a tartalék szerepének kiérdemléséhez is nagyon jól kell teljesíteni, így aztán további A és főképpen B szintek elérése a cél.″

A magyar úszók közül eddig 18-an úszták meg az erősebbik időt, ők mind londoni olimpiai résztvevők, és hozzájuk csatlakozhatnak azok a B szintes versenyzők, akiket a hazai szövetség jelöl, és akiknek a nevezését a FINA, a nemzetközi szövetség is elfogadja.

(Forrás: MTI)