Szocsi 2014: a németek minden aranyat begyűjtöttek szánkóban

Szocsi 2014: a németek minden aranyat begyűjtöttek szánkóban

2014. 02. 13.
Megosztás

Csak kis mértékben borult fel a papírforma szánkóban: a németek nyerték meg a váltóversenyt, de az osztrákok hetedik helye csalódást jelent a sógorok számára. Ez a szám először szerepelt a játékok műsorán.

Tekintettel arra, hogy a férfi (Felix Loch) és női egyest (Natalie Geisenberger), továbbá a párost (Tobias Arlt, Tobias Wendl) is a németek nyerték, gyakorlatilag csak az volt a kérdés a váltó előtt, hogy mekkora különbséggel végeznek az élen. Természetesen ebben az összeállításban, tehát négy olimpiai bajnokkal álltak fel.

A németek női futamban, a férfiaknál és a kettesben is a legjobb időt érték el, és összesen egy másodpercet vertek az oroszokra. A bronzérem Lettországnak jutott.

A német váltó tagjai így mindannyian két olimpiai aranyat nyertek Szocsiban.

TÉLI OLIMPIA, SZOCSI

Szánkó. Váltóverseny
Olimpiai-bajnok: Németország (Natalie Geisenberger, Felix Loch, Tobias Arlt, Tobias Wendl) 2:45.649, 2. Oroszország (Tatjana Ivanova, Albert Gyemcsenko, Alekszandr Gyenyiszev, Vlagyiszlav Antonov) +1.030, 3. Lettország (Eliza Tiruma, Martins Rubenis, Andris Sics, Juris Sics) +1.646, 4. Kanada (Alex Gough, Samuel Edney, Tristan Walker, Justin Snith) +1.746, 5. Olaszország (Sandra Gasparini, Armin Zöggeler, Christian Oberstolz, Patrick Gruber) +1.771, 6. Egyesült Államok (Erin Hamlin, Christopher Mazdzer, Christian Niccum, Jayson Terdiman) +1.906

(Forrás: NSO)