Szocsi 2014: az orosz bobosoké az utolsó előtti arany

Szocsi 2014: az orosz bobosoké az utolsó előtti arany

2014. 02. 23.
Megosztás

Oroszország első csapatának győzelmével ért véget a férfi négyes bobosok versenye Szocsiban. A téli olimpia utolsó előtti éremosztó versenyén mindössze kilenc századdal lemaradva a lettek végeztek a második helyen.

A férfiaknál négyes bobban végig az oroszok egyes számú csapata vezetett. A négy futamból álló viadal első menetét pályacsúccsal nyerték. A második körben váratlanul rosszul csúsztak, csak a negyedik legjobb időt érték el, és ez lehetőséget adott a lettek jobbik egységének, hogy felzárkózzanak. Meg is tették, a szombatot mindössze négyszázados hátránnyal zárták az oroszok mögött.

A vasárnapi első, tehát a teljes verseny harmadik futamában az oroszok ismét megrázták magukat, és 17 századra növelték a fórjukat a lettek előtt. Meglepetés, hogy a németek első csapata csupán az ötödik helyen állt három kör után, az osztrákok pedig nem is tudták kvalifikálni magukat a negyedik futamra sem, amihez a 20 közé kellett volna kerülniük – végül a 21. helyen zártak.

A negyedik, utolsó futamban az oroszok csak a hatodik legjobb időt érték el, de szerencséjükre a lettek sem remekeltek, így végül kilenc századot meg tudtak őrizni a 17 százados előnyükből. Így tehát az oroszoké lett az aranyérem.

TÉLI OLIMPIA, SZOCSI 2014

Bob. Férfi négyes

  • Olimpiai-bajnok: Oroszország I (Alekszandr Zubkov, Alekszej Nyegodajlo, Dmitrij Trunyenkov, Alekszej Vojevoda) 3:40.60
  • 2. Lettország I (Oskars Melbardis, Daumants Dreiskens, Arvis Vilkaste, Janis Strenga) +0.09
  • 3. Egyesült Államok I (Steven Holcomb, Curtis Tomasevicz, Steven Langton, Christopher Fogt) +0.39
  • 4. Oroszország II (Alekszandr Kaszjanov, Ilvir Huzin, Makszim Belugin, Alekszej Puskarjov) +0.42
  • 5. Nagy-Britannia I (John James Jackson, Stuart Benson, Bruce Tasker, Joel Fearon) +0.50
  • 6. Németország I (Maximilian Arndt, Marko Hübenbecker, Alexander Rödiger, Martin Putze) +0.82

(Forrás: NSO)