Szocsi 2014: Hazai aranyérem kettes bobban

Szocsi 2014: Hazai aranyérem kettes bobban

2014. 02. 17.
Megosztás

Az Alekszej Vojevoda, Alekszandr Zubkov orosz duó nyerte meg a férfi kettes bobosok viadalát a szocsi téli olimpián.

Vojevoda és Zubkov már az első két, vasárnap megrendezett futam után az élen álltak, a hétfői harmadikban pedig tovább növelték előnyüket. Ráadásul – hogy nyomatékosítsák fölényüket – pályacsúccsal száguldottak végig a jégteknőben, és kereken fél másodperces előnyre tettek szert a svájciak első számú egységével szemben.

A negyedik, mindent eldöntő menetet sem izgulták el, így a négy évvel ezelőtti bronzérem után olimpiai bajnoki címet szereztek.

Az előző két olimpián egyaránt győztes Kevin Kuske nem szerepelt jól a németek második egységével, és csak a 11. helyen végezett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy legendás társa, André Lange már visszavonult, így új emberrel, Thomas Florschützcel indult (aki egyébként négy éve ezüstérmes lett Richard Adjeivel). A németek első, előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapata hatalmas csalódást okozott, Francesco Friedrich és Jannis Bäcker szégyenszemre a nyolcadik lett.


Bob, férfi kettes:
Olimpiai-bajnok: Oroszország I (Alekszej Vojevoda, Alekszandr Zubkov) 3:45.392, 2. Svájc I (Beat Hefti, Alex Baumann) +0.663,. 3. Egyesült Államok I (Steven Holcomb, Steven Langton) +0.884. 4. Oroszország II (Alekszandr Kaszjanov, Makszim Beljugin) +0.915. 5. Lettország I (Oskars Melbardis, Daumants Dreiskens) +1.096. 6. Kanada III (Justin Kripps, Bryan Barnett) +1.23

(Forrás: NSO/ MOB)