Szocsi 2014: „London semmivel sem volt biztonságosabb”

Szocsi 2014: „London semmivel sem volt biztonságosabb”

2014. 02. 08.
Megosztás

Szuper Levente szerint komolyan foglalkozni kell a biztonsági kérdésekkel a szocsi téli olimpián, de korábbi jégkorongklasszisunk úgy véli, a helyzet semmivel sem súlyosabb, mint például a londoni nyári játékokon két éve.

„Ahol sok ember összegyűlik, az mindig potenciális célpont lehet, de nem hinném, hogy jobban kellene tartani terrorcselekménytől, mint mondjuk Londonban” – mondta Szuper a mob.hu-nak.

„Persze, a legkisebb fenyegetést is komolyan kell venni, nem intézhetjük el egy kézlegyintéssel, de nem szabad, hogy mindenkinek csak e körül járjanak a gondolatai. Biztos vagyok benne, hogy a sportolók is inkább azzal foglalkoznak, hogy minél jobban szerepeljenek Szocsiban, és versenyzés közben semmi ilyesmi se vonja el a figyelmüket.”

A játékosként többek között Észak-Amerikát és Németországot is megjárt kapusnak nem adatott meg, hogy személyesen is részt vegyen olimpián, a világbajnoki sikerek azonban ízelítőt adtak neki abból, mekkora a felhajtás egy ekkora esemény körül.

„Egy ilyen világverseny az összes résztvevőt élete végéig elkíséri. Nekem is óriási élmény volt, amikor Japánban vagy Svájcban képviselhettem Magyarországot a vb-n, és a szurkolók szeretete hatalmas erőt adott.”

Szuper, ha csak teheti, figyelemmel követi a szocsi olimpiát, mivel viszont rengeteg a tennivalója, minden napja reggeltől estig be van táblázva, csak kevés ideje lesz arra, hogy kényelembe helyezze magát a karosszékben, és drukkolhasson a magyar indulóknak.

A Vasas jégkorongszakosztályának vezetője természetesen nem kerülhette meg, hogy tippeljen a szocsi hokitorna végkimenetelére.

„Barátokkal, kollégákkal rendszeresen szoktunk fogadni, szigorúan tét nélkül, és én az Egyesült Államok győzelmére voksoltam. Fantasztikus szakmai programot tettek le az asztalra még évekkel ezelőtt azzal a szándékkal, hogy már az egészen kicsi gyerekek megkedveljék a sportágat, ennek is köszönhető, hogy az összes világversenyen számolni kell velük. A profizmusuk előtt kalapot kell emelni.”