Szocsi 2014: ötödik olimpiáján lett bajnok a 34 éves síakrobata

Szocsi 2014: ötödik olimpiáján lett bajnok a 34 éves síakrobata

2014. 02. 15.
Megosztás

Alla Cuper győzelmével ért véget a női síakrobaták ugrás versenyszáma. A 34 éves fehérorosz versenyzőnek ez volt az ötödik olimpiája. A második a kínai Hszü Meng-tao, a harmadik a címvédő ausztrál Lydia Lassila lett.

A 12 fős döntőben három sorozatot rendeztek. Az első és a második után is kiesett a legrosszabb négy pontszámot kapó versenyző, így a harmadik kísérletet már csak négyen mutathatták be. A végén két kínai, Hszü Meng-tao és Li Ni-na, valamint a címvédő ausztrál Lydia Lassila és a fehérorosz Alla Cuper mérhette össze tudását.

Li Ni-nának nagyon nem sikerült a landolás, elesett, így nem is kapott elég pontot, hogy esélye legyen az aranyra. Lydia Lassila gyakorlata után pedig azt is eldőlt, hogy az ausztrál nem védi meg a címét. A másik kínai, Hszü Meng-tao ugrásába is becsúszott némi hiba, így a fehérorosz Alla Cuper meglepetésre megszerezte az első helyet.

Alla Cuper az ötödik olimpiáján lett győztes. Először Naganóban indult 1998-ban, akkor érte el eddigi legjobb, ötödik helyezését.

TÉLI OLIMPIA, SZOCSI 2014
SÍAKROBATIKA.
Női ugrás, olimpiai-bajnok: Alla Cuper (Fehéroroszország), 2. Hszü Meng-tao (Kína), 3. Lydia Lassila (Ausztrália), 4. Li Ni-na (Kína), 5. Cseng Suang (Kína), 6. Zsanbota Aldabergenova (Fehéroroszország)

(Forrás: NSO)