Szocsi 2014: Pénteken Berecz Annáért és Knoch Viktorért szurkolhatunk

Szocsi 2014: Pénteken Berecz Annáért és Knoch Viktorért szurkolhatunk

2014. 02. 20.
Megosztás

A szocsi téli olimpia pénteki versenynapján az alpesi síző Berecz Annáért és a rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktorért szurkolhatunk.

Női műlesiklásban Berecz Anna a 13.45-kor és 17.15-kor kezdődő futamokban áll rajthoz. Knoch Viktor versenye, a férfi 500 méteres negyeddöntő 17.30-kor kezdődik.

A két sportoló pénteken fejezi be szocsi szereplését, majd a Magyar Olimpiai Csapat utolsó indulója, az alpesi síző Farkas Norbert lesz szombaton.

A téli játékokon harmadszor szereplő Knoch negyeddöntős futamában szerepel majd az 1000 méter holland bronzérmese, Sjinkie Knegt, illetve a szám világbajnoki címvédője, a kínai Liang Ven-hao, de harmadik riválisa, az orosz Szemjon Jelisztratov sem tűnik könnyen legyőzhetőnek, így nagy bravúr kell a továbbjutáshoz.

Berecz Anna az alpesi sízők valamennyi számában rajthoz állt, ötkarikás célkitűzését, miszerint jobban szerepeljen vancouveri teljesítményénél, már elérte szuperkombinációban, de azóta saját bevallása szerint nem sikerültek jól a versenyei. Műlesiklásban 88-an neveztek. Berecz a verseny 65. indulója lesz.

A női műlesiklás nagy esélyese a szakági világkupában fölényesen vezető amerikai tinisztár, a mindössze 18 éves Mikaela Shiffrin. Nagy riválisa lehet a svéd Frida Hansdotter, illetve a szlalom koronázatlan királynője, a szakág történetének legtöbbszörös vk-győztese, a Vancouverben ezüst-, Torinóban bronzérmes osztrák Marlies Schild.

Norvégia 10 arannyal áll az élen a szocsi téli olimpia éremtábláján a tizenharmadik versenynap - 98-ból 81 szám - után. Norvégiát (10 arany-, 4 ezüst-, 7 bronzérem) az Egyesült Államok (8, 6, 11), majd Németország (8, 4, 4) követi, a vendéglátó oroszok (7, 9, 7) a negyedik helyen állnak.

A pénteki program ide kattintva tekinthető meg.

(MOB-MTI, Fotó: MOB/Kovács Anikó)