Pulai Imre jól teljesített Innsbruckban

Szocsi 2014: Pulai Imre újabb pontot szerzett - részvételéről január elején döntenek

2013. 12. 18.
Megosztás

Az elmúlt hétvégén az egyesült államokbeli Park Cityben rendezték a versenyszánkósok, Szocsi előtti utolsó kvalifikációs viadalát. A téli olimpiára készülő olimpiai bajnok kenusunk, Pulai Imre remek szerepléssel, újabb pontot szerezve került közelebb a februári ötkarikás játékokhoz.

Pulai Imrével és mesterével, Szabó Istvánnal - akivel 1980-óta készül közösen, korábban kenuban, most szánkóban - a MOB-irodában készítettünk interjút.

"Imrének 5 pontot kellett ahhoz elérnie, hogy a nemzetközi szövetség dönthessen a szocsi részvételről. Most Amerikában újabb pontot szerzett, így már hattal várjuk a kedvező elbírálást. A tényleges szocsi indulásról január elején születik határozat" - foglalta össze Szabó István, Pulai edző-menedzsere.

"Miután a döntés megszületik, gyakorlatilag már tét nélkül, január 6-7-én vehetnék részt egy versenyen a németországi Oberhofban, majd rá egy hétre Altenbergben. Itt már nem lesz pontszerzési lehetőségem. Éppen ezért, másik alternatívaként, ha sikerül megszervezni, kimennék Szocsiba hét-tíz napra, edzőtáborba, hogy ott folytathassam a felkészülésemet, ennek persze a kedvező döntés az alapja. Az ünnepeket itthon töltöm, aztán újra külföld..." - tette hozzá a nyári olimpiákon már bizonyított kenus.

Ha Pulainak sikerül a szocsi részvétel, Gyulai Miklós, Gyenesi Leila és néhány sporttársuk mellett ő lehet még olyan sportoló, aki nyári és téli olimpiai részvétellel is büszkélkedhet.

Szabó István a szocsit követő időszakról is beszélt.

"Imre az olimpia után szeretne több időt fordítani a versenyszánkó magyarországi népszerűsítésére, a sportág minél szélesebb körű megismertetésére. Elkészítettük a sportágfejlsztési koncepciónkat, ezt leadtuk a Magyar Olimpiai Bizottságban és a minisztérium sportot is felügyelő államtitkárságán is. Tervezünk elindítani egy hatéves utánpótlás-fejlesztési programot, melynek keretében 100 darab speciális, hazai viszonyokra alkalmas, tehát nem nemzetközi versenypályán használatos szánkót szeretnénk az arra érdemes fiatalok felkészülésére bocsátani. A munkában Imrének jelentős szerepe lenne" - magyarázta a szakember.