Szocsi biatlonistánk extrém versenyen lett ötödik

Szocsi biatlonistánk extrém versenyen lett ötödik

2014. 04. 07.
Megosztás

A februárban még a szocsi téli olimpián szereplő sílövész Gombos Károly az elmúlt hétvégén a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő sífutóversenyén vett részt. A magyar sportoló a világ legjobb extrém téli sportolói közt, a háromnapos Arctic Circle Race-en összetettben lett ötödik. Charli kiváló álló- és tűrőképességről tett tanubizonyságot Grönlandon, a zárónapon harmadikként ért célba.

Az Arctic Circle Race elnevezésű maraton 1995 óta a világ legnehezebbnek tartott sífutóversenye. Idén Gombos Károly biatlonista olimpikon meghívást kapott a szervezőktől és hatalmas küzdelemben, a három nap eredményei alapján megszerezte az összetett 5. helyet.

Helyezésének értékét növeli, hogy folyamatosan javuló teljesítménnyel az utolsó napon 3. helyen ért célba. A sportkörökben Charlie néven ismert multisportoló a X2S TEAM színeiben már több nemzetközi versenyen is állt dobogón (többek között korosztályos tereptriatlon Európa-bajnok és több hegyifutó verseny győztese is a számtalan biatlon és sífutó címe mellett).

Gombos Károly eredményei: 1. nap 6., 2. nap 4., 3. nap 3. Ezzel az összetettben az 5. helyet szerezte meg, de a dobogótól csak 20 perccel maradt le, ami az összidőt tekintve (3 nap alatt 12 óra) nagyon biztató a jövő évi eredményeket illetően.

Az első napon 57,7 km-t és 1570 m szintet, a másodikon 45 km-t és 1530 szintet, a harmadik napon 54,6 km-t és 1148 m szintet teljesítettek a versenyzőkre.

Interjú Gombos Károllyal a verseny előtt ide kattintva olvasható.

Gombos Károly adatlapja a mob.hu-n.

(terepsport.hu, MOB, fotó: ACR, X2S)