Találkozott a MOB és a Nemzetközi Tenisz Szövetség vezérkara

Találkozott a MOB és a Nemzetközi Tenisz Szövetség vezérkara

2019. 02. 21.
Megosztás


Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a MOB székházában fogadta David Haggerty-t a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elnökét és Kelly Fairweathert, a szövetség vezérigazgatóját. A nemzetközi sportvezetőket budapesti látogatásuk során végigkíséri a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke, dr. Szűcs Lajos és főtitkára, Richter Attila is.

A kötetlen beszélgetésen David Haggerty és a delegáció tagjai beszámoltak a sportág jövő évi terveiről és kiemelt európai szerepéről. A nemzetközi szövetség első embere elárulta, hogy a 2020-ban és azután megrendezésre kerülő versenyek helyszínei még nincsenek mind lefixálva, ezért érdeklődve tanulmányozza a hazánkban rejlő potenciált.

Kulcsár Krisztián kiemelte a MTSZ-szel kialakított szoros kapcsolatot, valamint a novemberben hazánkba – és a MOB-székházba – látogatott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével ápolt kiváló viszonyt.

Kelly Fairweather, a NOB korábbi sportigazgatója üdvözölte a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nézeteit a női egyenjogúságról, az utánpótlás-nevelésről és az edzőképzésről.

A budapesti, tavaly szeptemberi Davis Kupa-tornáról itt olvasható összefoglaló.

(MOB, fotó: MOB)