Tavaszköszöntő a Zsivótzky Körben

Tavaszköszöntő a Zsivótzky Körben

2017. 03. 20.
Megosztás


Ötórai teára hívta vendégeit és tagjait a Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör Egyesület. Az eredetileg a farsang végére tervezett rendezvényből végül tavaszköszöntő program lett, amelynek egyik nem titkolt célja most is a csapatépítés volt.

Ennek jegyében zajlottak az események a sikátori kultúrházban, egy teadélután minden fontos kellékével együtt. Szolid zeneszámok, jó beszélgetések, finomságok vártak mindenkire. A kör tagjai nagy örömmel üdvözölték visszatérő vendégeiket, köztük dr. Jakabházyné Mező Máriát, a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteletbeli főtitkárát, Mohácsi Ferencet, melbourne-i bronzérmes kenus olimpikonunkat, a kis faluban először megforduló Lehmann Lászlóval, a MOA főtitkárával együtt, aki éppen ez alkalommal kezdte meg látogatásait az olimpiai köröknél. Szeretettel fogadott vendégként debütált Sikátoron dr. Szikora Katalin, a MOA Tanácsának tagja és a társaságában egyenesen Valenciából érkező Eugenia Garcia is, aki az ottani egyetem oktatójaként olimpiatörténettel foglalkozik, s az Erasmus Program keretében aznap kezdte meg magyarországi tartózkodását. Az ily módon nemzetközivé avanzsált összejövetel számos szép pillanatot, no meg izgalmakat is tartogatott. A Zsivótzky Kör találkozóiból ugyanis szinte soha nem hiányzik a mozgás, a versengés.

A találkozó jó alkalmat nyújtott a friss események, hírek megbeszélésére is. A család örömét osztotta meg a résztvevőkkel dr. Tóth Ferenc, a kör felügyelőbizottságnak elnöke, akinek egyik unokája – Tóth Benedek - cselgáncsozóként éppen aznap diadalmaskodott korosztálya Európa-kupa versenyén. Szóba is került, hogy miután a vezetőségben dolgozó Vigh házaspár világbajnok fiúval – Vigh Domonkos testépítő, a WBPF egyik kategóriájában - büszkélkedhet, s lehetne folytatni…, a Zsivótzkysok elég jól állnak nemzetközileg is sikeres családtagokkal.

(MOA/PJK)