Tehetségből teljesítmény – sporttudomány, innováció, olimpiai sportágak a TF konferenciáján

Tehetségből teljesítmény – sporttudomány, innováció, olimpiai sportágak a TF konferenciáján

2022. 09. 19.
Megosztás


Sikeresen lezajlott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF), valamint a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián rendezett (NEKA) Tehetségből teljesítmény, V. Sport és Innováció konferencia című háromnapos rendezvénysorozat. Az eseményen a sporttudósok, sportszakemberek közt az olimpiai mozgalom, az olimpiai sportágak képviselői, prominensei is felszólaltak, előadást tartottak.

Több mint 400 regisztrált vendég részvételével kezdődött szerdán az eseménysorozat. A konferenciát dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, dr. Sterbenz Tamás rektor, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja és Mocsai Tamás, az egyik vendéglátó, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője nyitotta meg.

A folytatásban több, az olimpiai mozgalomban szerepet vállaló sportvezető, sportszakember – köztük a MOB tagjai – is elmondta véleményét. A Tehetségből teljesítmény a sportvezetés területén című kerekasztal-beszélgetésben például dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgatója; a Tehetségből teljesítmény a sportpolitika területén elnevezésű fórumon pedig Fábián László főtitkár, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, Vári Attila vízilabdaelnök, a MOB elnökségének tagja, dr. Baji Balázs, a MOB Sportolói Bizottságának elnöke, a szervezet elnökségének tagja, valamint a kajak-kenu szövetség első embere, Schmidt Gábor helyettes államtitkár fejtette ki gondolatait.

A teljes program ide kattinva megtekintehtő.

(MOB; fotó: MTI/Illyés Tibor)