Téli EYOF: Brassó elbúcsúzott - 2015-ben Montafon a házigazda

Téli EYOF: Brassó elbúcsúzott - 2015-ben Montafon a házigazda

2013. 02. 25.
Megosztás

A pénteki záróünnepély után, hétvégén elbúcsúzott a XI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiváltól (EYOWF) Brassó. A 14-18 éves korosztálynak kiírt téli európai játékokat legközelebb 2015-ben rendezik, akkor Montafon régió lesz a házigazda.

A február 22-ei záróünnepség alkalmával amellett, hogy kialudt az Olimpiai Láng, a szervezők részéről elbúcsúzott George Scripcaru és az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) elnöke, Patrick Hickey; a szervezett zászlaját továbbították a brassói szervezők a 12. téli EYOF házigazdáinak. A 2015-ös helyszín Montafon lesz, a régiót Karl Stoss és Leo Kranz, Ausztria és Liechtenstein olimpiai bizottságának elnökei képviselték.

A következő, XII. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált az ausztriai Vorarlberg és Liechtenstein határán rendezik, az lesz az első alkalom, hogy a fesztiválnak két ország ad otthont. A 2015-ös EYOWF programján 8 sportág szerepel: alpesi sí, sífutás, síugrás, északi összetett, jégkorong, műkorcsolya, biatlon és snowboardozás. Az osztrák Vorarlberg biztosítja majd a szállást, ott rendezik a síugrás, északi összetett, biatlon, műkorcsolya, jégkorong és snowboard-versenyeket, míg Lichtenstein az alpesi sízés és a sífutás eseményeinek.

(eurolympic.org)