Téli EYOF: Értékeltek a főszervezők és az Európai Olimpiai Bizottság elnöke

Téli EYOF: Értékeltek a főszervezők és az Európai Olimpiai Bizottság elnöke

2013. 02. 23.
Megosztás

A 2013-as brassói EYOWF tisztségviselői sajtótájékoztatót tartottak, ahol a fesztivállal kapcsolatos utolsó gondolataikat osztották meg a jelenlévőkkel. A képen Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) elnöke újságírók gyűrűjében.


A szervező bizottság elnöke, George Scripcaru elmondta, hogy Brassó, Predeal, Barcarozsnyó, Cheile Gradistei és Poiana Brassó voltak az események helyszínei. Mint mondta, minden a tervek szerint ment. "Véleményem szerint nem volt különösebb gond. Az a néhány dolog, ami problémákat okozott, annak megfelelően gondoskodtunk a megoldásáról."

Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottságok elnöke kijelentette: minden jól ment a versenyzők és az edzők szempontjából. "Csodálatos hozzáállása volt mindenkinek, beleértve az önkénteseket, akik nagyon keményen dolgoztak, köszönetet kell mondanunk minden embernek, aki hozzájárult a sikeres lebonyolításhoz. "


A sajtótájékoztatón Octavian Morariu, a Román Olimpiai Bizottság elnöke stątisztikákkal foglalta össze az eseményt: "A fesztiválon, Brassóban 45 ország vett részt, közülük 18 nyert érmet. A nemzetek között 22 éremmel Oroszország végzett az 1. helyen, őket követi Németország, Franciaország, Szlovénia, Ausztria, Olaszország, majd Norvégia. A vendéglátó Románia hozott egy tiszteletre méltó 8. helyet, megnyert összesen 3 érmet, köztük 1 aranyat. Románia a fesztivál keretében a téli versenyek szervezését magas szinten megoldotta. Úgy vélem, a fesztivál sikeres volt. Figyelemre méltó, hogy sok ember jött el a sportversenyekre, sok fiatal mutatott érdeklődést a fesztivál iránt, és úgy vélem, hogy ez nagyon fontos a téli sportok népszerűsége tekintetében."

(eyowf2013.ro)