Téli Universiade: Kis Benedek 5. snowboardban

Téli Universiade: Kis Benedek 5. snowboardban

2013. 12. 21.
Megosztás

Szombaton utolsó versenynapjához érkezett a 26. téli Universiade Trentoban. A záró napon snowboardban voltunk érdekeltek, Kis Benedek és Szerb Mátyás révén.

A magyar versenyzők az első kvalifikációs futamban indultak és mindketten jól mentek. Kis Benedek 4., míg Szerb Mátyás 10. helyen állt. A két kvalifikációs futam összesítése után Kis Benedek 2. helyen jutott a döntőbe. Szerb Mátyás két hellyel maradt le a fináléról, összesítésben 14. helyezésével.

Kis a döntőben ismételten az első futamba került, ahol negyedik lett. A két futamos döntő összesítése után Benedek az 5. helyet szerezte meg a téli Universiadén. A győztes a svájci Haenni lett.

Mindkét magyar snowboardos a Team Kaposvár versenyzője, és a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója.

A záróünnepségen szombat este Sergio Agnesi, a Szervező Bizottság elnöke elmondta: „ez az Universiade az innovációról, a fenntarthatóságról és a harmóniáról szólt. Büszkék vagyunk a trentinói közösségre, a 10 településre, az 5 völgyre és a kicsi, de speciális közösségünkre, akik mindezt megvalósították. Köszönettel tartozunk a FISU-nak is. Az Universiade a sport és az egyetemi közösség ünnepe lett. Reméljük, hogy Ti mindannyian megőrzitek a szívetekben és az emlékezetetekben az elmúlt két hetet.”

A magyar csapat minden idők legjobb téli Universiade eredményével zárt, egy arany, egy ezüst, és egy bronzéremmel. A következő téli Universiadét a spanyolországi Granadában rendezik 2015-ben.

NYILATKOZATOK

Kis Benedek: „Elégedett vagyok. Nagyon örültem, hogy a 2. helyen jutottam döntőbe. A pálya lelassult, mert melegedett az idő. Emiatt egy trükköm nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem. Összességében nem számítottam ilyen eredményre.”

Szerb Mátyás: „Nem tudtam tisztán megcsinálni a körömet. Elsőben volt egy kézletétel is, a másodikban jól kezdtem, az első 2-3 trükköm jól sikerült. A végére azonban lassult a pálya és nem volt elég lendületem már. Sajnálom, hogy nem tudtam a döntőbe kerülni. „

Bekényi Ádám, edző: „Álmaink teljesültek! Döntőért jöttünk, és ez Kis Benedek által sikerült is. Mátyásnak sajnos nem feküdt a melegebb hó, de a 14. hely azért nem rossz. Benedekről szuperlatívuszokban tudok beszélni! A második helyes továbbjutása szenzációs volt. A döntőben az utolsó kísérletig reális esélye volt elől végezni. Reméljük, hogy Granadában 2015-ben mindkét versenyzőnkkel előre lépünk.”

(Deregán Gábor, Trento, Fotó: Kovács György/MEFS)