Thomas Bach: Pjongcsang készen áll egy fantasztikus olimpia rendezésére

Thomas Bach: Pjongcsang készen áll egy fantasztikus olimpia rendezésére

2017. 03. 23.
Megosztás


Sajtótájékoztatót tartott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a végrehajtó bizottságának ülésével kapcsolatban, s Thomas Bach NOB-elnök a 2018-as pjongcsangi téli olimpiáról elmondta: minden készen áll egy fantasztikus eseményhez – írja az olympic.org.

A napirendi pontok közül elsőként a 2018-as pjongcsangi téli ötkarikás játékokról beszélt Thomas Bach. „A végrehajtó bizottság ülése jó alkalom volt arra, hogy közelebb kerüljünk Pjongcsanghoz, ahogy az olimpiai faluban tett látogatás is, melynek során a sportolók is megosztották tapasztalataikat velünk – kezdte Thomas Bach. – Lehetőségem volt találkozni több dél-koreai elöljáróval is. Megbizonyosodtam róla, hogy bár vannak politikai bizonytalanságok az országban, teljes a támogatottsága a téli olimpiának. Ez biztató. A koordinációs bizottság jelentése szerint a létesítmények is a megfelelő ütemben haladnak, a tesztversenyek pedig rendre nagyon jól sikerültek. Azt mondhatjuk, hogy Pjongcsang készen áll egy fantasztikus téli olimpia megrendezésére.”

Pjongcsang után az azt követő téli játékokról, a 2022-es pekingi eseményről is szót ejtett a NOB elnöke. „Harmonikus kapcsolatban vagyunk a szervező bizottsággal. Arról tájékoztattak minket, hogy a snowboard big air versenyek Peking nyugati részén kerülnek megrendezésre, felélesztve ezzel az egykori ipari negyedet. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű öröksége lesz itt az olimpiának” – így Thomas Bach.

Zárásként a doppingellenes harcról ejtett néhány szót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere. „Egy függetlenebb és még robosztusabb rendszert szeretnénk kialakítani. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) független szankciói ellen már Rióban sem volt fellebbezés, ezt örömmel tapasztaltuk. Ezért is gondoljuk azt, hogy ez a megfelelő megoldás a doppingesetek szankcionálására.”

(MOB)