Több sportágban is együttműködnének a jövő évi Strand Világjátékok házigazdái

Több sportágban is együttműködnének a jövő évi Strand Világjátékok házigazdái

2022. 06. 24.
Megosztás


Látogatást tett az Indonéz Olimpiai Bizottság vezetése a magyar ötkarikás szervezet székházában pénteken. A jövő évi Strand Világjátékok házigazdáit Fábián László főtitkár és dr. Bartha Csaba fogadta. A két ország olimpiai bizottságának vezetői tavaly decemberben találkoztak Budapesten – akkor más személyi összetételben.

Az évvégi megbeszélésen Raja Sapta Oktohari, az Indonéz Olimpiai Bizottság elnöke és Daniel Loy főtitkár-helyettes ült tárgyalóasztalhoz az akkori elnökkel, Kulcsár Krisztiánnal; a megbeszélés fókuszában a közelgő Strand Világjátékok (World Beach Games, WBG), valamint a sportkapcsolatok terén megvalósulható együttműködés lehetősége szerepelt.

Az akkor vázoltak továbbgondolása volt most napirenden az együttműködés és a Strand Világjátékok tekintetében is.

„Az együttműködés több sportágban megvalósulhat, a partnerség kölcsönösen előnyös lehet, hiszen van, ami a mi erősségünk, van, amiben ők jobbak. Náluk erős a falmászás, tollaslabda és súlyemelés, tőlünk többek közt birkózásban, kajak-kenuban, vívásban, úszásban és vízilabdában gyűjthetnek számukra hasznos tapasztalatokat, információkat” – mondta a megbeszélést követően Fábián László. A főtitkár hozzátette: az ázsiai szigetországgal azért is hasznos a jó kapcsolat kiépítése, mert 2023-ban ők lesznek a Strand Világjátékok házigazdái; a második alkalommal meghirdetett strand multisport-eseményen pedig a magyar delegáció részvétele is szinte biztosnak tekintehő.

A küldöttség tagja volt a magyar származású Horváth Lilla, az Indonéz Olimpiai Bizottság nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója is, aki további segítségére lehet az együttműködés megvalósulásának és a bali játékokra készülő magyar sportolók szereplésére és a csapatiroda működésére.

(MOB; fotó: MOB/Bodaki Márk)