Tökéletes nap Kínában: Babos Timea egyesben és párosban is negyeddöntős!

Tökéletes nap Kínában: Babos Timea egyesben és párosban is negyeddöntős!

2013. 08. 08.
Megosztás

Babos Timea második kínai mérkőzésén két szettben legyőzte Michaela Honcovát, így egyesben már negyeddöntős a 125 000 dolláros szucsoui WTA-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 25 percig tartott. A magyar játékos szerdán még párosban is pályára lépett a holland Michaella Krajicek oldalán és bejutott a legjobb nyolc közé. Timi következő ellenfele egyesben a 7. helyen kiemelt Tamarine Tanasugarn lesz.

Babos második kínai ellenfele a világranglistán 256. Honcova volt, egyértelműen a verseny 1. kiemeltje számított esélyesnek.

A 20 éves magyar játékos ennek megfelelően kezdte a találkozót, azonnal brékelt, majd 2:0-ra vezetett. Honcova ekkor szépített, majd váratlanul elnyerte ellenfele adogatását. Timi jól reagált a helyzetre, azonnal brékelt, majd 4:2 után is így tett. A szucsoui verseny 1. kiemeltje végül 0-ra szerválta ki a 32 perces játszmát.

A második szett első gémjében Timi nagy csata után, ötödik esélyét kihasználva brékelte újra a szlovákot, majd magabiztosan elhúzott 4:0-ra. Úgy tűnt, percek maradtak a mérkőzésből, de ekkor hatalmas fordulat következett.

Honcova sorozatban öt játékot nyert, majd fogadóként két pontra került a döntő játszmától. Timi azonban újra magára talált, 5:5-nél ismét elnyerte a szlovák szerváját, majd hozta sajátját, így bejutott a negyeddöntőbe.

Timi a negyeddöntőben a 7. helyen kiemelt Tamarine Tanasugarn ellen lép pályára. A 36 éves thaiföldi jelenleg 160. a világranglistán, de volt már 19. is 2002. május 13-án. Pályafutása során 11 WTA-versenyen volt döntős, 4 alkalommal nyert: 2003-ban az indiai Hyderabadban, 2008-ban és 2009-ben a hollandiai s’Hertogenboschban, 2010-ben pedig a japán Oszakában.

Tanasugarn a 2013-as szezonban a wimbledoni selejtezőig nyeretlen volt egyesben, Angliában aztán egy fordulót „élt túl”. Kínában a nyitó fordulóban 6:1, 4:6, 6:3-ra múlta felül a japán Namigata Dzsunrit, majd a nyolc közé jutásért 7:6, 0:6, 6:3-mal búcsúztatta a dél-koreai Li Szo-Rát.

„Sokáig elég jól ment a játék egyesben, 6:2, 4:0-ra vezettem. Aztán volt két rosszabb gémem, így 4:2-re alakult az állás. Utána mindent megpróbáltam, hogy lebrékeljem az ellenfelemet, de sajnos ez sok erőmet elvette. Így ráment a következő adogatójátékom. Hozzáteszem, ez nem meglepő, ma 56 fokot mértek a pályán…Irreálisan meleg van. 4:5 után viszont minden koncentrációmat beleadva és az ellenfél elfáradását is kihasználva 7:5-tel megnyertem a meccset. Örülök a győzelemnek, újabb lehetőség holnap! Párosunk jó hangulatú volt, élveztem a játékot Mikával! Várom a holnapi folytatást, de most a legfontosabb a regeneráció és a pihenés” - nyilatkozta Babos az egyes találkozó befejeztével.

Némi pihenő után Babos újra pályára lépett, ezúttal párosban Michaella Krajicek oldalán. A magyar-holland duó a 38 perces első szett elején brékhátrányba került, de gyorsan egyenlített. Utána nagy csata alakult ki, majd Timiék 5:4-nél fogadóként döntötték el a játszma sorsát.

A második szettben a magyar-holland kettős 3:1-re elhúzott, az ellenfél azonban ekkor még egyenlíteni tudott. Timiék aztán 4:3-nál újra elnyerték az ázsiai páros adogatását, majd Krajicek 15-re kiszerválta a meccset.

A magyar-holland kettős a negyeddöntőben a 2. helyen kiemelt Csan Csin-vejjel és Hszü Ji-fannal találkozik.

A 28 éves tajvani jelenleg 145. a világranglistán, de volt már 88. (2007. január 15.) is. Pályafutása során 42 (!!!) ITF-tornát nyert párosban, idén két alkalommal maradt veretlen.
A 24 éves Hszü Ji-fan 169. a világranglistán, de szintén volt már 88. (2008.július 21.) Karrierje során 16 ITF-versenyen bizonyult a legjobbnak párosban.

CAOXIJIU SUZHOU LADIES OPEN (125 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),
EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (1.)-Michaela Honcova (szlovák) 6:2, 7:5

PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Michaella Krajicek (magyar, holland)-Szema Jurika, Csou Miao-ji (japán, kínai) 6:4, 6:3


* * *

Marosiék megszorították a világ legjobbjait


Marosi Katalin, oldalán Megan Moulton-Levyvel nagy csatában maradt alul a világ legjobb női párosával szemben a 2,3 millió dollár összdíjazású torontói női keménypályás tenisztornán.
A magyar-amerikai duó csak döntő rövidítésben kapott ki az első helyen kiemelt olasz Sara Errani, Roberta Vinci kettőstől.

páros, nyolcaddöntő:
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 1.)-Marosi Katalin, Megan Moulton-Levy (magyar, amerikai) 6:4, 3:6, 10-5

(Forrás: babostimea.hu, NSO)