Tokió is napirenden a Fair Play Bizottság ülésén

Tokió is napirenden a Fair Play Bizottság ülésén

2020. 12. 10.
Megosztás


Idei utolsó ülését tartotta dr. Kamuti Jenő vezetésével a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága. A csütörtöki megbeszélésen részt vett Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, és Vékássy Bálint főtitkár is.

A Fair Play Bizottság tagjai tájékoztatást kaptak Kulcsár Krisztiántól a készülő új MOB alapszabályról, valamint a tokiói olimpiáról is. A MOB elnöke elmondta, minden érdekelt fél úgy készül, hogy megtartják az olimpiát. A feltételek, a részletek még alakulóban vannak, mert addig a koronavírushelyzet is befolyásolhatja a mai terveket. A magyar csapat tagjai természetesen készülnek a játékokra, erről a MOB vezetői személyes látogatásaikon is meggyőződnek, illetve beszélgetnek a versenyzőkkel a várható körülményekről. A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal folyamatos a kapcsolattartás, így naprakész információk állnak rendelkezésre az aktuális helyzetről, tervekről.

Vékássy Bálint főtitkár a Magyarock szurkolói márkára, annak koncepciójára is kitért, kiemelve, hogy a mai kornak, egyben a fiatalabb célcsoport szokásainak megfelelően, elsősorban online érhetőek el a termékek, de természetesen majd hagyományos üzletekben is meg lehet vásárolni a kollekciót.

Dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója arról is beszélt, hogy az idei év nem bővelkedett sajnos sporteseményekben, de azon a kevés versenyen, amit megtartottak, történtek emlékezetes fair play-cselekedetek. Az idei felhívásra január 15-ig várja a bizottság a jelöléséket.

A sportiskolai látogatások elindultak, majd a körülmények miatt sajnos felfüggesztették azokat. Remélhetőleg tavasszal folytatódik a játékokkal színesített előadássorozat. Hasonló a helyzet a magyar fair play díjátadó gálával is. A 2019-es díjazottaknak, akikről már korábban döntött a bizottság, várhatóan csak jövő tavasszal tudják ünnepélyes keretek között átadni az elismeréseket.

A bizottság tagjainak a MOB vezetői átadták a Sport 2020 évkönyvet, illetve a bizottság elnöke Böjte Csaba Füveskönyvével lepte meg őket.

A találkozó végén a résztvevők magyar sportikerekben gazdag új esztendő reményében búcsúztatták el az idei évet, és kívántak kellemes ünnepeket a magyar olimpiai családnak.

(MFPB/Deregán Gábor)