Tora Berger hibátlan lövészettel iskolázta a mezőnyt

Tora Berger hibátlan lövészettel iskolázta a mezőnyt

2012. 11. 30.
Megosztás

A svédországi Östersundban a nők 15 km-es versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a norvég Tora Berger (a képen) szerezte meg a fehérorosz Darja Domracseva és az orosz Jekatyerina Glazirina előtt.

Az első lövészetet követően még a szlovák Anastasiya Kuzmina állt az élen, s ekkor a norvég még csak a negyedik helyen állt, ám a következő sorozat után már ő vezetett, s ezt ettől kezdve már nem is adta át.

A szám olimpiai bajnoknőjének mind a húsz lövése célba talált, így végül több mint egyperces előnnyel nyerte meg a versenyt, a kettőt is rontó fehérorosz vetélytársnője előtt, aki egy hibával sem állhatott volna fel a dobogó tetejére. A norvégon kívül még négyen maradtak hibátlanok, köztük a harmadik Glazirina, illetve a román színekben induló Tófalvi Éva és Ferencz Réka is (előbbi 29., utóbbi 36. lett).

A versenyen elindult a magyar Szőcs Emőke, aki az első sorozatában hármat, a következő kettőben egyet-egyet rontott, az utolsóban viszont négyet is, így kilenc hibával végül a 98. helyen zárt a százkét tagú mezőnyben.

SÍLÖVŐ-VK, ÖSTERSUND (SVÉDORSZÁG)
NŐI 15 KM-ES VERSENY: 1. Tora Berger (norvég) 44:33.5 (0), 2. Darja Domracseva (fehérorosz) +1:03.2 (2), 3. Jekatyerina Glazirina (orosz) +2:10.2 (0),...98. Szőcs Emőke (magyar) +15:08.7 (9)

(Forrás: NSO)