Torna: Magyar aranyak Szombathelyen

Torna: Makra Noémi is a Körcsarnokban

2014. 04. 11.
Megosztás

Makra Noémi (a képen) és Böczögő Dorina is indul vasárnap a női Prolan országos szerenkénti bajnokságon, amelyet a férfiak versenyéhez hasonlóan a Körcsarnokban rendez a Magyar Torna Szövetség.

A hölgyek vasárnapi viadalát két megmérettetés, a pénteki férfi CSB 1. fordulója és a szombati férfi Prolan országos szerenkénti bajnokság előzi meg, így a Körcsarnok vasárnapra vélhetően már bejáratott helyszín lesz. A MATSZ hosszú évek után bonyolít le itt újra versenyt.

A férfiak OB-jához hasonlóan a felnőttek mellett az utánpótlás is a szerekhez lép. Draskóczi Imre női vezetőedző tájékoztatása szerint a múlt héten még kisebb sérüléssel küszködő Böczögő Dorina és Csillag Tünde is bemutatkozik valamennyi szeren. A Világkupa-győztes Makra Noémi a múlt hétvégi Matolay Emlékversenyhez hasonlóan jó formában van, és ezt remélhetőleg be is tudja mutatni.

A szövetségi kapitány arról is beszámolt, hogy a vasárnap 10.30 órakor kezdődő Prolan szerenkénti OB külön téttel bír, hiszen válogató a májusi Európa-bajnokságra. Az Eb-csapatba a helyezési pontok és a szövetségi kapitány jelölése alapján öt fő kerül be.

A nők versenye előtt pénteken 16. 00 órától a férfiak csapatbajnokságának első fordulóját, míg szombaton 10.30 órakor szintén a férfiak Prolan szerenkénti OB-ját rendezik.

(Forrás: torna szövetség)