Tőrös Olga Tornaterem névadó Kecskeméten

Tőrös Olga Tornaterem névadó Kecskeméten

2012. 11. 09.
Megosztás

A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kara és a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre tornaterem névadó és emlékfa ültető ünnepséget rendezett csütörtökön Kecskeméten.


Az ünnepség díszvendége a 98 éves Szemerey Andorné Tőrös Olga, az 1936-os berlini olimpia bronzérmes magyar női tornászcsapat tagja volt.
A MOA-t Dr. Jakabházyné Mező Mária főtitkár és Győr Béla a MOA Tanácsának tagja képviselte az ünnepségen.
A Magyar Himnusz elhangzása után a főiskola egyik növendéke szavalta el Coubertin "Óda a sporthoz" című versét.

Az óvodások torna bemutatója után Tőrös Olga méltatása következett, melynek végén Dr. Danyi József, a főiskola rektora címzetes főiskolai tanár címet adományozott az ünnepeltnek.

Majd a rektor úr dr. Steklács Jánossal, a Tanítőképző Főiskolai Kar dékánjával együtt leleplezte a tornaterem bejáratánál található névadó táblát.

Az ünnepelt meghatottan köszönte meg a megemlékezést, és jókedvűen idézte fel az 1939-es első napját a főiskolára érkezve, friss diplomás testnevelőként a megjelentek legnagyobb örömére.

A Szózat hangjai után a főiskola kertjében folytatódott az ünnepség. Az Olimpiai Eszmeiség kifejezőjeként egy tölgyfa csemete került elültetésre. Itt Dr. Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke méltatta az ünnepeltet. Majd az ünnepelt a főtitkárasszony, a rektor úr és az elnök úr segítségével elültette a tölgyfa csemetét az udvaron. Az Olimpiai Himnusz hangjai után baráti beszélgetéssel zárult a szép ünnepség.