Aranyéremmel vonul vissza Tóth Krisztina

Tóth Krisztina: 5 olimpia, több mint 20 évig az élvonalban (videóval)

2014. 05. 03.
Megosztás

"Az öt olimpia több mint 20 évet ölel fel, egytől-egyik szép emlékek az ötkarikás játékokról, ezeken részt venni a legnagyobb dolog egy sportoló életében" - vallja a sportolói pályafutását 2013-ban befejező Tóth Krisztina asztaliteniszező, aki április végén MOB Érdeméremben részesült. A díjat Borkai Zsolt MOB-elnök és Szabó Bence főtitkár adta át.

"2013 áprilisa óta a Bajor Asztalitenisz Szövetségben dolgozom, szakmai referens vagyok, az utánpótlásért vagyok felelős. 30-35 gyerek tartozik közvetlenül hozzám, akik a bajor válogatottat alkotják. Edzőtáborokat szervezek nekik, de az edzőképzésbe is besegítek" - mondta jelenlegi munkájával kapcsolatban a korábbi sokszoros Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett Tóth Krisztina a mob.hu-nak.

Az egykori vb-bronzérmes klasszis az alább megtekinthető videóban nosztalgikus olimpiai élményeit is megosztja.

Tóth Krisztina méltatása a MOB Érdemérem átadásakor, a MOB 2014. április 26-ai Közgyűlésén

Ötszörös olimpikon asztaliteniszező, Atlantában, Sydneyben, Athénban, Pekingben és Londonban volt tagja a Magyar Csapatnak. Világbajnokságon bronzérmes, felnőtt Európa-bajnoki érmeinek száma 26, ebből hétszer a kontinens legjobbja volt. 1995. és 2011. között 13-szor volt az év magyar asztaliteniszezője. Legjobb olimpiai helyezését 2000-ben Bátorfi Csillával érte el, Sydneyben, női párosban negyedik lett. Abban az évben a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel jutalmazták. Kétezertől német klubokban versenyzett, aktív sportolói pályafutását 2013-ban fejezte be, ma a bajor szövetség referense. Tóth Krisztina versenyzői pályafutásának elismeréséül MOB Érdemérmet vehet át.

(Fotó: MOB/Kovács Anikó)