Tóth Zsuzsannát beválasztottak az IBA vezető testületébe

Tóth Zsuzsannát beválasztottak az IBA vezető testületébe

2022. 05. 17.
Megosztás


Isztambulban, a női világbajnokság alatt tartotta a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) rendkívüli kongresszusát, ahol a MOB-tag Tóth Zsuzsannát beválasztották a testület igazgatótanácsába.

A Törökországban tartott kongresszuson a szavazásra jogosult nemzeti szövetségek közül 145-en személyesen vettek részt, tízen pedig online csatlakoztak. A hazánkat érintő legfontosabb hír, hogy Tóth Zsuzsannát, a magyar szövetség főtitkárát, az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC) igazgatótanácsának tagját a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) vezető testületébe is beválasztották.



Az IBA frissen megválasztota igazgatótanácsa:

Elise Seignolle (USA) 106 szavazat
Pearl Dlamini (Eswatini) 88 szavazat
Belhaj Abdeljaouad (Marokkó) 82 szavazat
Kristy Harris (Ausztrália) 84 szavazat
Tóth Zsuzsanna (Magyarország) 71 szavazat
Marta Forcen Celaya (Spanyolország) 63 szavazat
Volodimir Prodyvus (Ukrajna) 76 szavazat
Yousuf Al-Kazim (Katar) 71 szavazat
Jinquiang Zhou (Kína) 69 szavazat
Dian Gomez (Srí Lanka) 69 szavazat

Soha ennyi magyar nem szerepelt még a nemzetközi szövetségben ilyen magas pozícióban, Kovács István, az IBA főtitkára megjegyezte az eseményt követően.

Az elnöki posztra Umar Kremlevet közfelkiáltással választották meg második ciklusára. Az orosz szakember a 2026-os tisztújító kongresszusig folytathatja tovább a korábban megkezdett szakmai és fejlesztési munkákat.

„A női ökölvívás csak 21 éve szerepel az IBA versenyein. Az IBA egyértelmű üzenetet küldött a világnak, hogy a nők a legmagasabb szinten teljesítenek mind a ringben, mind azon kívül sportágunk vezetőiként." - jegyezte meg az elnök az igazgatóság összetételéről, amelynek öt női tagja lesz a következő ciklusban.

A választást Jacques Blondin, a FIFA osztályvezetője felügyelte.

(MOB, Fotó: IBA, MOB/Szalmás Péter)