Benyi deutsch1

Tovább erősödik a magyar sportdiplomácia

2023. 05. 18.
Megosztás

Két magyar sportvezetővel erősített az európai olimpiai bizottságok közössége (EOC). A kontinentális ötkarikás szervezet bizottságaiban két magyar jogász-sportvezető, dr. Deutsch Tamás és dr. Bényi Szabolcs is bekerült május közepén. Tagságukat az EOC a honlapján is közzétette.

Mint azt korábban Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a honlapunkon már kifejtette, a MOB szeretne abban előre lépni, hogy az EOC bizottságaiba magyar sportvezetőket delegáljanak. „Például Bényi Szabolcs vagy Deutsch Tamás alelnökünk kiváló nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, a magyar sport érdekeit is szem előtt tartva tudna értékes munkát végezni a kontinens sportjáért is” – fogalmazott a sportvezető.

Az EOC 43. párizsi szemináriuma után vált nyilvánossá a két magyar sportvezető bizottsági tagsága, melyet az eurolympic.org közölt.

Dr. Deutsch Tamás MOB-alelnök (az MTK és a SOSZ első embere) a jogi bizottságot (Legal Commission), illetve a MOB Budapesti Olimpia Bizottságának elnöke, dr. Bényi Szabolcs a nemek közti egyenlőség, diverzitás és inklúzió bizottság (Gender Equality, Diversity and Inclusion Committee) erősíti a jövőben.

Az EOC a 2030-ig szóló stratégiájával összhangban a MOB is rendkívül nagy hangsúlyt szeretne fektetni a jövőben a nemek közti egyenlőség, diverzitás és inklúzió területére.

Az EOC sportolói bizottságának az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor a tagja, így a szervezetben a mostani olimpiai ciklusban három magyar sportdiplomata képviseli a magyar sportot, egyben a magyar olimpiai mozgalmat.

(MOB-Média)