20240410 001 MOB etikai bizottsag

Továbbra is dr. Beck György az Etikai Bizottság elnöke

2024. 04. 10.
Megosztás

A bizottság eddigi első emberét újabb két évre erősítették meg posztján.

Ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság Etikai Bizottsága április 10-én, melynek legfőbb napirendi pontja az elnökválasztás volt. A testület elnökét a tagok maguk közül választják azzal a kikötéssel, hogy MOB-tag, vagy tiszteletbeli tag nem töltheti be a tisztséget; dr. Bodnár András és Császári Attila így „kiesett a körből”. Az eddigi elnök dr. Beck György volt, aki vállalta a következő időszakot is, az ő tartózkodása mellett egyhangúlag választották meg az üzletembert, a Vodafon korábbi elnökét, a Compaq egykori vezérigazgatóját, a Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi társelnökét, a MOB Gazdasági Bizottságának tagját. Megbízatása két évre szól.

Az ülésen áttekintették az aktualitásokat, köztük az Ügyrend, az Eljárási Szabályzat és az Etikai Szabályzat aktualizálását; utóbbit – a testület, majd az elnökség előterjesztésére – a MOB közgyűlése kell, hogy elfogadja.

20240410 002 MOB etikai bizottsag
MOB-Média/Szalmás Péter

Mint elhangzott, a bizottságnak folyamatban lévő ügye nincs.

Fábián László, a MOB főtitkára megköszönte a tagok munkáját, méltatta működésüket. Kitért a MOB Esélyegyenlőségi Bizottságára és a Safeguarding-tevékenység jelentőségére is. Mint a sportvezető elmondta, a témában a MOB edukációs jelleggel ajánlásokkal (is) tudja segíteni a szövetségeket, klubokat.

A MOB Etikai Bizottságának tagjai: dr. Beck György, dr. Bodnár András, Császári Attila, dr. Földesiné dr. Szabó Gyöngyi, dr. Hardy Ilona, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna és dr. Sótonyi Péter.