20240927 032 KK kozgyules

Továbbra is Schmidt Gábor a kajak-kenusok elnöke, Baráth Etele tiszteletbeli elnök lett

2024. 09. 27.
Megosztás

Pénteken a Stopperen került sor a 2024. évi őszi közgyűlésre, amelyen egyebek mellett tisztségviselők választása is szerepelt a napirendek között. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a következő négy évben is Schmidt Gábor lesz, de döntés született a 15 tagú Elnökségről is. Dr. Baráth Etele nem indult újra a közgyűlés elnöki posztért, amelyre Banai Ádám kapta meg a bizalmat. Az esemény keretein belül dr. Janza Péter Arany Érdemérem elismerésben részesült, míg dr. Baráth Etelét az MKKSZ tiszteletbeli elnökének választották.

A pénteki eseményen jelen volt és beszédet mondott Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is. Mindketten példaértékűnek nevezték az MKKSZ munkáját és működését, egyúttal megköszönték az elmúlt olimpiai és paralimpiai ciklus során tapasztalt együttműködést.

20240927 021 KK kozgyules
MOB-Média/Szalmás Péter

Dr. Baráth Etele – a MOB tiszteletbeli tagja – bejelentette, hogy nem kívánja folytatni munkáját a közgyűlés elnökeként, így 30 év után – legalábbis hivatalosan – elköszön a kajak-kenu sportágtól. Búcsúbeszéde után percekig állva tapsolták a Stopperen jelenlévők. Schmidt Gábor határozati javaslatát támogatva, a közgyűlés dr. Baráth Etelét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség tiszteletbeli elnökének választotta.

20240927 031 KK kozgyules
MOB-Média/Szalmás Péter

Az elnöki pozícióra egyedül Schmidt Gábor nyújtotta be pályázatát. A sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár - 2016 óta az MKKSZ elnöke. Újraválasztása előtti beszédében felidézte, hogy 1988 óta dolgozik a kajak-kenuban, amelyben folyamatosan magasan van a mérce.

A célunk az, hogy ezt mindig túlszárnyaljuk, ezért is szeretek ebben a sportágban dolgozni. Az idei olimpiai szereplésünk fantasztikus volt, hiszen mind a tíz számban döntőben szerepelhettünk és hét érmet szereztünk" - emelte ki, hozzátéve, hogy az elmaradt arany miatt azért van bennük egy kis elégedetlenség.

"Emiatt láttam a szakmai vezetőkön a csalódottságot. A jövőben azon kell dolgozni, hogy töretlenül a világ élvonalában maradjunk. Ehhez minden feltétel adott, a jövő egyik feladata, hogy megtanuljuk alkalmazni és használni a modern technológiákat"- fogalmazott.

Schmidt Gábor 136-at szavazatot kapott, így a következő négy évben is ő lesz a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

20240927 045 KK kozgyules
MOB-Média/Szalmás Péter

Döntés született az Elnökségről is, amely a következőképpen állt fel a következő olimpiai ciklusra:

  • Elnök: Schmidt Gábor
  • Regionális működésért felelős alelnök: Weisz Róbert
  • Gazdasági és vagyongazdálkodási alelnök: Kárai Péter
  • Fejlesztési alelnök: Apáthy Endre
  • A Versenysport Bizottság elnöke: Csabai Edvin
  • A Sportfejlesztési Bizottság elnöke: Petrovics Kálmán
  • A Civil Kapcsolatok Bizottságának elnöke: Antal Dénes
  • A Sportolói Bizottság elnöke: Balla Virág
  • A Wichmann Tamás Regionális Akadémiához tartozó sportszervezetek képviseletét ellátó tag: Doma Gergő
  • A Gyulay Zsolt Regionális Akadémiához tartozó sportszervezetek képviseletét ellátó két tag: Horváth Gábor, Nagy-Rasztotzky Eszter
  • A Kammerer Zoltán Regionális Akadémiához tartozó sportszervezetek képviseletét ellátó tag: Benkő Zoltán
  • A Csay Renáta Regionális Akadémiához tartozó sportszervezetek képviseletét ellátó tag: Schmidt-Kovács Katalin Emese
  • A Vajda Attila Regionális Akadémiához tartozó sportszervezetek képviseletét ellátó tag: Kálmán Tibor
  • A Kökény Roland Regionális Akadémiához tartozó sportszervezetek képviseletét ellátó tag: Dr. Farkas Gabriella