Továbbra sincs döntés Szocsi ügyében

Továbbra sincs döntés Szocsi ügyében

2013. 04. 14.
Megosztás

Ismét összeült az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) vezetősége, hogy megbeszéljék, hogy a jövő évi, Szocsiban rendezendő téli olimpián részt vehetnek-e az NHL-es játékosok, de egyelőre továbbra sincs megállapodás az ügyben.

A jégkorong szerelmesei továbbra sem lélegezhetnek fel a 2014-es szocsi olimpiával kapcsolatban. Az NHL alelnöke, Bill Daly és az IIHF vezetősége a héten is tárgyaltak az NHL-es játékosok részvételének ügyében, de ahogy a korábbi beszélgetések, úgy ez sem hozott egyezséget.

"Egy jó tárgyalást tudhatunk magunk mögött, amely során elbeszélgettünk a 2014-es szocsi olimpián való NHL-es részvétel megvalósításának feltételeiről. A felek a továbbiakban is tárgyalni fognak, hogy megegyeznek, de addig is mindkét fél részéről sok a teendő" - értékelte a pénteki tárgyalást Daly.

Továbbra is kétséges az NHL-es játékosok részvétele SzocsibanTovábbra is kétséges az NHL-es játékosok részvétele Szocsiban - fotó: sportsnet.ca

Amennyiben az NHL rábólintana játékosai elküldésére az olimpiai tornára, azután még a játékosok szakszervezetének is meg kellene szavaznia a részvételt, ami azonban már csak formalitás lenne a legtöbb játékos visszajelzése alapján. A jövő évi téli olimpia február 7-én kezdődik és február 23-ig tart, azaz két-három hetes szünetet eredményezne az NHL menetrendjében, ha a játékosok ismét felöltenék magukra a válogatott mezeket.

Az NHL-es játékosok az 1998-as naganói olimpia óta emelik az ötkarikás játékok színvonalát, azóta a csehek mellett a svédek és a kanadaiak is felülhettek a trónra, utóbbiak kétszer is. Az NHL új kollektív szerződésében nem tértek ki az olimpiai részvételre, és az eddigi információk szerint az NHL jóval nagyobb médialefedettséget kérne a játékosokért cserébe - többek között az NHL.com-on is közzétehető videókat és cikkeket.

(Forrás: hatharom.com)