Curlingsopres

Tudják, hol kell javítani

2024. 01. 27.
Megosztás

Mindössze egyetlen magyar érdekeltségű esemény jutott szombatra a IV. ifjúsági téli olimpián: curling vegyes párosunk, Nagy Lola és Kárász Raul a csehek kettősével, Julie Zelingrovával és Ondrej Blahával mérkőzött meg.

Curlingpacsi

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

Egy győzelem, egy vereség a magyar curling vegyes páros mérlege a téli ifjúsági olimpián, miután a Nagy Lola, Kárász Raul kettős a nigériaiak pénteki legyőzése után szombaton 7–2-re kikapott a csehektől a gangwoni curling jégcsarnokban. Szoros találkozó volt, és nagy taktikai harc – amelyben ezúttal a mieink maradtak alul.

„Sajnos ezúttal nem sikerült behúzni a győzelmet, de ettől függetlenül jó meccset játszottunk – kezdte az értékelést Kárász. – Egy kicsit kellene még pontosabban játszani, apróságokon változtatni, és akkor meglenne a győzelem az ilyen mérkőzéseken is, mint a mai. Oda kell figyelnünk, kijavítani a hibáinkat, és akkor bármi megtörténhet.”

„A söprés zónákon kellene javítanunk, mert szerintem ma nem annyira éreztük a jeget, azt, hogy mennyire csúszik – tette hozzá Nagy Lola. – Ettől függetlenül jó meccs volt, a fiút ismertük is, úgyhogy tulajdonképpen barátokkal mérkőztünk meg. Várjuk a folytatást!”

A curling vegyes párosokat négy darab hatos csoportra osztották (pontosabban sorsolták), a magyarok az A-jelűben kaptak helyet, és mindenki mindenkivel összecsap a csoportkör során.

IV. TÉLI IFJÚSÁGI OLIMPIAI JÁTÉKOK, GANGWON

Curling. Vegyes páros. Csoportmérkőzés: Csehország–Magyarország 7–2 (1–0, 1–0, 1–0, 0–1, 2–0, 0–1, 1–0, 1–0)