Megvan Michelisz idei hetedik dobogója

Túraautó-vb: Loebék idejét törölték, Michelisz a 4. helyről indul

2014. 04. 20.
Megosztás

Nem sokáig tartott a Citroën öröme a túraautó-világbajnokság (WTCC) franciaországi futamán, a legjobb időt elérő Sébastien Loeb és csapattársa, José María López egy büntetés miatt elveszítette az összes mért köridejét, így csak az utolsó két helyről indulhatnak.

A kettős eredetileg az első két pozícióban zárta az időmérőt, de probléma vetődött fel a biztonsági szeleprendszerrel, amely megakadályozza az üzemanyag motorba áramlását baleset vagy vészhelyzet esetén. Ez a szelep ugyanakkor már jól működött a Citroën harmadik autójában, Yvan Mullernél, így az eredetileg harmadikként záró francia startolhat az élről.

Az együttes sajtóreferense, Marie-Piere Rossi elmondta, nagyon komolyan veszik a biztonság kérdését, de addig nem tudják meg, miért nem működött a szelep, amíg vissza nem kapják vissza az autókat. Véleménye szerint valószínűleg valami meghibásodás okozhatta a problémát, és nem fellebbeznek a döntés ellen.

A büntetés természetesen hatással volt a sorozat magyar versenyzőjére, Michelisz Norbertre is, aki eredetileg a 6. helyről rajtolhatott volna, így viszont a negyedikről indulhat a vasárnapi első futamon.

(Forrás: NSO)