Túraautó-vb: Michelisz két futamban is az első tízben

Túraautó-vb: Michelisz két futamban is az első tízben

2014. 04. 21.
Megosztás

Michelisz Norbert a hetedik helyen ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) franciaországi versenyének vasárnapi első futamán. A második futamban a 8. lett.

Mint ismert, az időmérőn a legjobb időt elérő Sébastien Loeb és csapattársa, José María López egy büntetés miatt elveszítette az összes mért köridejét, így csak az utolsó két helyről indulhattak. Probléma vetődött fel a biztonsági szeleprendszerrel, amely megakadályozza az üzemanyag motorba áramlását baleset vagy vészhelyzet esetén. Ez a szelep ugyanakkor már jól működött a Citroën harmadik autójában, Yvan Mullernél, így az eredetileg harmadikként záró francia startolhatott az élről.

Michelisz Norbert a büntetéseknek köszönhetően a negyedik pozícióból indult a vizes pályán, de egyből felzárkózott a második helyre. Sokáig nem örülhetett a kedvező pozíciónak, a 200. futamán induló Gabriele Tarquini ugyanis visszaelőzte. Közben Loeb az ötödik körre már a Michelisz mögé ért, és kisvártatva el is ment mellette, a magyar versenyző nem nagyon erőltette a küzdelmet.

A szintén gyors előretörést bemutató López a tizedik körben előzte meg Micheliszt, az esetnél össze is ért a két autó, a Honda kormánya pedig megsérült. Míg az élen Muller biztosan őrizte vezető helyét a Tarquinit lehagyó Loeb előtt. Michelisz kocsija lelassult a futam végére, így fél kör alatt két helyet is bukott, végül hetedikként végzett. Muller nyerte meg az első futamot Loeb és Tarquini előtt.

A második futamon nem tudott az élmezőnybe törni Michelisz, de Filippi kiesése és néhány szép előzés után a nyolcadik helyen találta magát, s üldözőbe vette a sérült autóval köröző Sebastien Loebéket. Őket megelőzni nem tudta, így végül maradt a nyolcadik.
A második futamot az argentin López nyerte meg a francia Muller előtt. A dobogóra a hondás Tiago Monteiro fért még oda.

TÚRAAUTÓ-VB, FRANCIAORSZÁG

ELSŐ FUTAM
1. Yvan Muller (francia, Citroën), 2. Sébastien Loeb (francia, Citroën) 12.727 mp. h., 3. Gabriele Tarquini (olasz, Honda) 15.026 mp. h.,…7. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 34.896 mp. h.

MÁSODIK FUTAM
1. José María López (argentin, Citroën), 2. Yvan Muller (francia, Citroën) 1.886 mp. h., 3. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 7.994 mp. h.,...8. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 18.927 mp. h.


AutoGP: Kiss Pál Tamás második lett a szakadó esőben

A szombati futamgyőzelmét követő napon a második helyen végzett Kiss Pál Tamás, a Zele-istálló magyar versenyzője az AutoGP Francia Nagydíjának második futamán.

Kiss Pál Tamás a nyolcadik helyről rajtolhatott a szakadó esőben rendezett vasárnapi futamon. Elmondása szerint az első körökben alig lehetett látni az időjárási viszonyok miatt. A magyar pilóta végül a második helyre kormányozta be autóját, nála csak Kevin Giovesi volt gyorsabb.

A hétvége folyamán Kiss Pál Tamásé lett a legmagasabb összegű nyeremény, miután a szombati első helye mellé vasárnap egy másodikat is begyűjtött. Összetettben a magyar versenyző már csak 16 pontra van az éllovas Szato Kimijától.

A PONTVERSENY ÁLLÁSA
1. Szato Kimija (japán, Euronova) 68 pont, 2. Markus Pommer (német, Super Nova) 54 pont, 3. KISS PÁL TAMÁS (Zele) 52 pont

(Forrás: NSO)