2051091 1

Tusnády Nimród 44. az ügyességi mászás után Sanghajban

2024. 05. 16.
Megosztás

Tusnády Nimród a 44. helyen áll az ügyességi mászás (boulder) után a sportmászók összetett versenyében, a városi sportágak olimpiai selejtezőjének – Olimpiai Kvalifikációs Sorozat – első állomásán, Sanghajban.

A húszéves magyar mászó a lehetséges 25-ből az első pályán 9,6 pontot szerzett, a másodikon pont nélkül maradt, majd a harmadikon 4,9-et, a negyediken pedig kereken 5-öt gyűjtött és 19,5-ös összesített teljesítményével két ellenfelét előzte meg – a viadal eredményközlő oldala alapján.

A mezőny pénteken a nehézségi mászáson (lead) méri össze tudását, majd az első húsz jut tovább a szombati elődöntőbe. A finálét vasárnap rendezik.
A csütörtöki versenyben a dél-koreai Li Dohjun vezet, aki három útvonalon végigment, egyen hamarabb lesett és 84,9 pontot szerzett. A 20. helyezettnek 44,3 pontja van.

A városi sportágak sanghaji olimpiai kvalifikációján további három magyar – BMX freestyle-ban Kempf Zoltán (Kempf Zozo), break-ben pedig Szarvák Csenge (B-Girl Csenge) és Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature) – szerepel. A BMX-esek pénteken, a breakesek szombaton kezdenek.
A kvalifikáció második, egyben utolsó versenyének június 20. és 23. között a budapesti Ludovika Campus ad otthont.

(Fotó: Kieran Cleeves for OIS/IOC)