U18-as női vb - A világ élvonalában maradt a magyar csapat

U18-as női vb - A világ élvonalában maradt a magyar csapat

2013. 01. 02.
Megosztás

Megőrizte tagságát a világ élvonalában a 18 éven aluliakból álló magyar női jégkorong-válogatott, mivel a harmadik helyen végzett a csoportjában.

A keddi játéknap délutáni programjában a százszázalékos kanadaiak - a viadal honlapja szerint - simán, 7-0-ra verték a németeket, előbbiek így közvetlenül az elődöntőbe jutottak, utóbbiak pedig - negyedikként zárva a csoportban - a másik négyes negyedikjével küzdenek majd meg a bennmaradásért.

A kora esti magyar-finn összecsapásnak az volt a tétje, hogy melyik együttes végez a második helyen a kvartettben. A magyaroknak - a németek hosszabbításos legyőzése nyomán - két, a finneknek pedig - akik a németeknél rendes játékidőben bizonyultak jobbnak - három pontjuk volt. A találkozót az északiak nyerték 4-0-ra.

A második és harmadik helyezett a másik csoport harmadikjával, illetve másodikjával játszik majd keresztbe az elődöntőbe jutásért.
A svéd válogatott lesz Magyarország ellenfele az U18-as női jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében, miután a csoportkör utolsó mérkőzésen Csehország egygólos győzelmet aratott Oroszországgal szemben.

A találkozót pont nélkül, mínusz 11-es gólkülönbséggel váró csehek számára volt nagyobb tétje a meccsnek, hiszen csak a három pont megszerzése segítette őket negyeddöntős szerepléshez. Ennek megfelelően kétszer jutottak kétgólos előnyhöz, de az oroszok – akiknek egy pont is elég lett volna a harmadik helyhez, kettő a másodikhoz – mindkétszer egyenlítettek. A harmadik harmad idegességére jellemző, hogy a végül győztes csehek háromszor cserélték el magukat, így fogyatkoztak meg létszámilag. A győztes cseh gól az 58. percben született.

A vb-n a két csoportelső, Kanada és az Amerikai Egyesült Államok pontot sem veszített eddig, és már biztos elődöntősként várja ellenfelét. A csoportjukban harmadik helyen végző magyarok majd Svédországgal játszanak, míg Finnország ellenfele Csehország lesz. A két negyedik helyezett, Németország és Oroszország a kiesés elkerüléséért csap össze.
Magyar női jégkorongozók eddig semmilyen korcsoportban nem szerepeltek a legmagasabb osztályban.

FINNORSZÁG, U18-AS NŐI JÉGKORONG-VB CSOPORTKÖR,
3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Kanada–Németország 7–0 (3–0, 2–0, 2–0)
Magyarország–Finnország 0–4 (0–3, 0–1, 0–0)
A végeredmény: 1. Kanada 9 pont, 2. Finnország 6, 3. Magyarország 2, 4. Németország 1
B-CSOPORT
Amerikai Egyesült Államok–Svédország 8–0 (4–0, 2–0, 2–0)
Oroszország–Csehország 4–5 (2–3, 1–1, 1–1)
A végeredmény: 1. Amerikai Egyesült Államok 9 pont, 2. Svédország 4, 3. Csehország 3, 4. Oroszország 2

NEGYEDDÖNTŐ:

14:30 Svédország–Magyarország
18:30 Finnország–Csehország,

A 7. helyért

16:00 Oroszország - Németország

(Forrás: MTI, Fotó: iihf.com)