Új elnök a sportorvostársaságban, Tállay doktor a főtitkár

Új elnök a sportorvostársaságban, Tállay doktor a főtitkár

2022. 12. 10.
Megosztás


A Magyar Sportorvos Társaság 2022. december 8-án tartotta tisztújító közgyűlését és a Dalmady-emlékülést, ahol a társaság 2022. évi elismeréseit adták át. Az új elnök dr. Pavlik Attila lett. A Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságából többen is bekerültek a testület elnökségébe. A bizottságvezető dr. Tállay András a társaság főtitkára, 2026-tól az elnöki teendőket fogja ellátni.

A Magyar Sportorvos Társaság elnöke - aki dr. Halasi Tamást váltja ebben a pozícióban - dr. Pavlik Attila főorvos lett a következő 4 évre, és megválasztották a leendő elnököt is dr. Tállay András személyében, aki addig a főtitkári teendőket látja el.

A MOB Orvosi Bizottság tagjai közül az elnökség tagja lett dr. Soós Ágnes, dr. Halasi Tamás és dr. Martos Éva; a vezetőség tagjai közé dr. Tiszeker Ágnest is beválasztották. Dr. Matusovits Andrea és dr. Tóth Szabolcs vezetőségi póttagok lettek.

"A Magyar Sportorvos Társaság továbbra is a magyar sportolók magas szintű ellátásában kíván segítséget nyújtani" - tájékoztatott dr. Tállay András.

A Magyar Sportorvos Társaság jelenleg egy főt delegálhat a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésébe; a megtisztelő feladatot dr. Halasi Tamás látja el.

A Dalmady-díjat ezúttal a Puskás Akadémia vezető orvosa dr. Pelle Judit kapta. Elismerést kapott még dr. Lejkó Dezső, az OSEI főorvosa, dr. Vágó Hajnalka, a Semmelweis Egyetem egyetemi docense, dr. Varga Nóra és Szücs Rita.

(MOB, MST; fotó: sportorvostarsasag.hu)