Új lehetőségek rejlenek a dakari ifjúsági olimpia halasztásában

Új lehetőségek rejlenek a dakari ifjúsági olimpia halasztásában

2020. 10. 22.
Megosztás

Véget ért a 2026-os dakari ifjúsági olimpiai játékok koordinációs bizottságának kétnapos virtuális megbeszélése, amely a helyi szervezőbizottság által elért előrelépésre összpontosított, hiszen nem kisebb dolgra, mint a legöregebb kontinensen szervezendő első ötkarikás eseményre készülnek.

Az értekezlet után a koordinációs bizottság elnöke, Kirsty Coventry elmondta, „remek látni a dakari csapat által tett előrelépést olyan időszakban, amely hihetetlenül nehéz az egész emberiség számára. Ezen előrelépés az olimpiai mozgalom által mutatott szolidaritás és az érdekelt felek támogatásával vált lehetővé – további bizonyítéka annak, hogy együtt tényleg erősebbek vagyunk."

A koordinációs bizottság elnökének gondolatait a Szenegáli Nemzeti Olimpiai és Sport Bizottság elnöke és a NOB-tag Mamadou Diagna Ndiaye a következőkkel egészítette ki: „az elhalasztással az a cél, hogy folytassuk az eddig elkezdett remek munkát, illetve a lehető legtöbbet hozzuk ki a plusz négy évből. A fiatalság nagymértékű megmozdítására, valamint a szervezésbe való bevonásba helyezzük a hangsúlyt Szenegál-szerte, így ők is kivehetik részüket az előkészületekből, valamint a 2026-os dakari YOG ünnepléséből.”

A kétnapos virtuális híváson a szervezőbizottság a megújult terveire összpontosított, hiszen a halasztás okán 6 év áll rendelkezésre az eredeti 2022-es időponthoz képest, ez pedig további lehetőséget biztosít az Olympic Agenda 2020 reformprogram ajánlásainak széleskörűbb integrációjára. A cél egy olyan modell megalkotása, amely tervrajzként szolgálhat a további rendezők számára. A vízió alapján a fiatalok által, a fiataloknak, a fiatalokkal szervezik a nyári ifjúsági ötkarikás eseményt az afrikai kontinensen.

(olympic.org, fotó: Photoshelter)