Újabb 11 élsportoló részesül Berzeviczy Albert-ösztöndíjban

Újabb 11 élsportoló részesül Berzeviczy Albert-ösztöndíjban

2022. 03. 25.
Megosztás


A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány újabb 11 élsportolónak adott Berzeviczy Albert tanulmányi ösztöndíjat. Így 2022-ben az alapítvány összesen 54 fiatal tehetségnek 20 millió forint értékben finanszírozza a tanulmányait.

A BOM Alapítvány immár kilencedik alkalommal hirdette meg ösztöndíjprogramját, amelyre összesen 92 pályázat érkezett be olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagoktól, akik önköltséges képzésben, vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A kuratórium tagjai 11 olyan fiatal tehetség számára ítéltek oda támogatást 10 millió forint értékben, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ vagy Európa-bajnokságon.

A Magyar Olimpiai Bizottság első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert-ösztöndíjprogram indulása óta több mint 170 sportoló továbbtanulását finanszírozta. Egyedülálló ösztöndíj– és mentorprogramjának köszönhetően az alapítvány számos olyan tehetséget kísérhetett végig eredményes olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Keszthelyi-Nagy Rita vagy Ekler Luca.

Márton Anna, aki a tokiói olimpián vívásban negyedik helyen végzett a nők egyéni kard versenyében, immár második alkalommal kapott Berzeviczy Albert-ösztöndíjat. Nagyon örülök, hogy az alapdiplomám megszerzését követően a BOM támogatásával a mesterkurzus elvégzésére is lehetőségem nyílik. Óriási segítség, hogy aktív sportolóként lehetőség van arra, hogy felkészüljünk a civil életre. A BOM Karrierprogramjában is részt veszek, és már alig várom az első személyes mentortalálkozót. Úgy gondolom, hogy ezek a programok olyan magabiztosságot adnak számomra, amik a jelenlegi, aktív sportpályafutásomat is segítik, azt követően pedig bátrabban és felkészülten tudok majd a civil világban is érvényesülni. Nagyon jó érzés, hogy ebben is számíthatunk a BOM támogatására, hiszen minden sportolónak fontos, hogy gondoljon a sport utáni karrierjére."

„Az elmúlt évben több ösztöndíjasunk is belépett a sport elit azon szűk klubjába, akik olimpiai és paralimpia pontszerzőnek vagy érmesnek mondhatják magukat, ami számunkra nagy öröm, büszkeség, és visszaigazolása annak, hogy az alapítvány támogatásai jó helyre mentek” –mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

„A tavalyi év végén elindított közösségi média kampányunk, amelyben jelenlegi ösztöndíjas olimpikonjaink, paralimpikonjaink buzdították jelentkezésre a fiatal sportolókat saját történeteikkel sikerrel járt, hiszen 92 tehetséges és ambiciózus fiatal pályázatáról dönthettünk. Bízunk benne, hogy legújabb ösztöndíjasaink is elérik álmaikat mind a sportban, mind karrierjükben, ehhez mi minden segítséget és támogatást megadunk számukra” - tette hozzá Váradi-Bóta Kinga, a BOM Alapítvány főtitkára.

Az idei ösztöndíjasok névsora

Pályázó neve

Sportág

Oktatási intézmény, szak

Szőke Alex

Birkózás

Testnevelési Egyetem / BA edző

Lucz Anna

Kajak

Budapesti Gazdasági Egyetem / pénzügy és számvitel

Márton Anna

Vívás

Károli Gáspár Református Egyetem / pszichológia Msc

Magyari Alda

Vízilabda

Testnevelési Egyetem / BA edző

Gulyás Michelle

Öttusa

Nemzetközi Közszolgálati Egyetem / bűnügyi szak, bűnüldözés

Wermeser Zsombor

Parakerékpár

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem / gépészmérnök

Mocsári Bence

Paratriatlon

Szegedi Tudományegyetem / kereskedelem és marketing

Szabó-Feltóthy Eszter

Úszás

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem / vegyészmérnök

Balázs Krisztián

Szertorna

Testnevelési Egyetem / BA edző

Tiborcz Dániel

Gyorskorcsolya

Budapesti Gazdasági Egyetem / közösségszervezés

Tasnády Nimród

Sportmászás

Prohászka Katolikus Gimnázium

(BOM Alapítvány)