Lovas és Jakab is továbbjutott az olimpiai világselejtezőn

Újabb Eb-selejtezőt nyert a női válogatott, a férfiak még nyeretlenek

2012. 09. 19.
Megosztás

A magyar női asztalitenisz-válogatott simán nyert a házigazda horvát csapat ellen a jövő évi Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában.

Téglás Péter szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a horvátországi Prelogban (Perlak) rendezett összecsapáson mindhárom magyar játékos - Lovas Petra (a képen), Póta Georgina és Pergel Szandra - győzött.

A magyar együttes, amely az első körben Budapesten - ugyanebben az összeállításban - a fehérorosz alakulatot múlta felül, a következő fordulóban, novemberben a francia válogatottat látja vendégül Budaörsön.

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott 3:1-es vereséget szenvedett az osztrák csapattól a keddi második fordulóban, Dunaújvárosban.
A vendégek gyorsan elhúztak, mivel Pattantyús Ádám és Zwickl Dániel is kikapott, s Kosiba Dániel ugyan szépített, de Pattantyús a második meccsét is elveszítette, ezzel pedig el is dőlt az összecsapás.
A magyar együttes az első körben az oroszoktól kapott ki 3:2-re.

Eredmények:

Nők, 2. forduló:
HORVÁTORSZÁG-MAGYARORSZÁG 0-3
Lea Rakovac-Lovas Petra 1-3, Ivana Tubikanec-Póta Georgina 0-3, Petra Petek-Pergel Szandra 2-3

Férfiak, 2. forduló
Magyarország–Ausztria 1:3
Pattantyús Ádám–Daniel Habesomn 0:3 , Zwickl Dániel–Stefan Fegerl 1:3, Kosiba Dániel–Habesomn 3:1, Pattantyús–Fegerl 1:3

(Forrás: MTI)