Újabb erőpróba előtt az EYOF győztes női kézilabda válogatott

Újabb erőpróba előtt az EYOF győztes női kézilabda válogatott

2017. 08. 10.
Megosztás


Nem sokat pihenhettek a győri EYOF aranyérmes lány kézilabda válogatott játékosai. Csütörtökön kezdődik a szlovákiai Nagymihályban a U17-es kézilabda Európa-bajnokság. Bohus Bea szövetségi edző a csoportból való továbbjutást tűzte ki a csapata alapvető céljának.

Két helyen változik a győztes gárda. Albek Anna és Mihály Petra kimaradt , viszont Kovács Noémi, Tóth Nikolett és Börgyös Panna bekerült a 16-os keretbe.

„Nem kerültünk túl nehéz csoportba, a továbbjutás az egyértelmű célunk, majd utána a középdöntőben is minél jobban szeretnék szerepelni. Az EYOF-aranyérem után természetesen nagyobbak a csapattal szemben az elvárások, igyekszünk ennek megfelelni.” – mondta a szövetségi edző.
„Hihetetlen nehéz újra csúcsformában kerülni ilyen rövid időn belül. Azt hiszem ez a legnagyobb kérdése a szereplésünknek, hogy mennyire sikerül megint felpörögni. Dabason készültünk a héten, akkor nem éreztem fáradtságot a lányokon.”

A magyar csapat a B csoportba a kapott besorolást. Montenegró (aug.10.- 19.30), Horvátország (aug.11 – 19.30), Dánia (aug.13. – 17:30) lesznek az ellenfelek. A csoport első két helyén végzett csapatok folytathatják tovább a küzdelmeket. Továbbjutása esetén a középdöntőben az orosz, német, holland, osztrák kvartett első két helyezettjével találkozhat a válogatott.

A szakvezető megjegyezte, biztosan nehezebb dolguk lesz, mint az EYOF-on: részint, mert több válogatott indul, részint pedig azért, mert a kontinensviadalra minden csapat a legerősebb összeállításában érkezik.

„A győri viadalon egy-egy ellenfelünk nem a legjobb együttesével jött, ilyen az Eb-n biztosan nem fordul elő. A dánok és a norvégok is biztosan erősebbek lesznek, mint másfél hete. Egyelőre nehéz felmérni az erőviszonyokat, meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Annyi azonban biztos, hogy csütörtökön fél nyolctól Montenegró lesz az első ellenfél.

A magyar női ifjúsági válogatott kerete:

Kapusok: Szabó Dóra (DVSC-TVP), Magera Noémi (NEKA)
Jobbszélsők: Arany Rebeka (Vasas), Kovács Noémi (NEKA)
Jobbátlövő: Afentáler Sára (Győri Audi ETO)
Irányítók: Vámos Petra (NEKA), Tóth Nikolett (FTC), Borgyos Panna (DVSC-TVP)
Beállók: Simon Armilla (NEKA), Varga Emőke (Győri Audi ETO)
Balátlövők: Kácsor Gréta (Vác), Pál Tamara (Győri Audi ETO), Kuczora Csenge (Vasas), Gerháth Kincső (Győri Audi ETO), Szilovics Fanni (Győri Audi ETO)
Balszélső: Schatzl Natalie (NEKA)

(MOB Kép: Szalmás Péter)