Újabb remek nap Szucsouban: Babos Timea elődöntős egyesben és párosban!

Újabb remek nap Szucsouban: Babos Timea elődöntős egyesben és párosban!

2013. 08. 09.
Megosztás

Babos Timea harmadik kínai mérkőzésén sem vesztett szettet egyesben, 1 óra 28 perc alatt legyőzte Tamarine Tanasugarnt, így bejutott az elődöntőbe a 125 000 dolláros szucsoui WTA-versenyen.

A magyar játékos csütörtökön még párosban is pályára lépett a holland Michaella Krajicek oldalán, és 67 perc alatt be is jutott az elődöntőbe. Timi következő ellenfele egyesben a 3. helyen kiemelt Shahar Peer lesz.

Timea nagyon jól kezdte a 48 perces első játszmát a veterán thaiföldi ellen, gyorsan brékelőnybe került, már 3:1-re is vezetett. Tanasugarn azonban nem adta fel, 40-15-ről vette el ellenfele adogatását. Az 1. helyen kiemelt magyar játékos ez nem zavarta meg, újra elnyerte a rendkívül tapasztalt rivális szerváját, majd könnyedén hozta a sajátját.

A nyolcadik gémben Tanasugarn 40-0-ra vezetett adogatóként, utána viszont Timi négy szettlabdához jutott! A thaiföldi valamennyit hárította, majd a következő játékban már bréklabdája volt. Timi azonban hárította az ellenfél lehetőségét, majd nagy csatában hozta szerváját, ezzel a játszmát is!

A második szettben ismét korán brékelőnyt szerzett Timi, de Tanasugarn egyenlített (2:2). Szerencsére ez sem hozott fordulatot, a 20 éves magyar játékos az ötödik gémben újra elnyerte a thaiföldi szerváját, majd 3:2-nél már 40-0-ra vezetett adogatóként. Tanasugarn azonban innen jutott brékesélyhez, de szerencsére nem élt ezzel.

A folytatás is úgy alakult, ahogyan azt Timi szerette volna! A kilencedik gémben fogadóként jutott meccslabdához. Ezt Tanasugarn még hárította, de a következő lehetőséget már kihasználta a magyar játékos és ezzel bejutott az elődöntőbe!!!

Babos következő ellenfele a világranglistán 113., Kínában 3. helyen kiemelt Shahar Peer lesz. A 26 éves izraeli játékos 2011. január 31-én még 11. volt egyesben, ez pályafutása eddigi legjobbja.

Peer karrierje során kétszer volt negyeddöntős Grand Slam-versenyen: 2007-ben az Australian Openen és a US Openen. Eddig 9 alkalommal volt döntős egyesben WTA-tornán: 2006-ban Pattaya Cityben, Prágában és Isztambulban, 2009-ben Kuangcsouban és Taskentben diadalmaskodott.

Peer a 2013-as szezon elején kevés sikerélménnyel gazdagodott, de a tavasz közepén belelendült. Katowicében a selejtezőből indulva lett főtáblás, majd néhány hete Budapesten is a legjobb nyolcig jutott. Július végén finalista volt Bakuban, 6:4, 6:4-re kapott ki attól a Jelina Szvitolinától, aki múlt szombaton drámai csatában múlta felül Timit a donecki ITF-torna utolsó mérkőzésén.

A párosmeccs 26 perces első játszmája szinte gálát hozott, Timi és Michaella Krajicek esélyt sem hagyott a 2. helyen kiemelt ellenfélnek. A magyar-holland kettős 1:1 után sorozatban öt gémet nyert, 5:1-nél a rivális bréklabdáit hárítva nyerte a szettet.

A második játszmában Timi és társa 2:1-nél brékelőnnyel vezetett, de ekkor elbukta adogatását. Az ellenfél 3:2-re fordított, de ekkor három bréklabdát sem tudott kihasználni. Timiék 3:3 után ismét elnyerték ellenfelük szerváját, majd 5:4-nél 0-ra hozták a mindent eldöntő játékot.

A magyar-holland kettős következő ellenfele Hszu Ven-hszin és Liang Csen lesz. A tajvani játékos párosban 371. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként tavaly május 7-én a 180. volt. Összesen ö ITF-tornát nyert párosban, idén kétszer örülhetett. Mostani kínai társa 377., volt már 167. (2012. július 9.). Liang összesen 12 ITF-versenyt nyer ebben a műfajban, idén háromszor ünnepelhetett.

„Újabb hosszú napon vagyok túl. Az előttünk játszott egyéni meccs nagyon sokáig tartott,így későn kezdtük csak a szinglit. Szerencsére ez nem zavart meg, végig vezettem a meccs során. Végülis az én akaratom tudott érvényesülni, örülök, hogy nyertem. Mégiscsak WTA-torna elődöntőjében vagyok, külön öröm, hogy párosban is sikerült győznünk a 2. kiemelteket vertük. A holnapi egyéni nagyon kemény lesz, de igyekszem a legjobbamat nyújtani. Drukkoljatok! „ – nyilatkozta Timi az újabb remek szucsoui nap után.

CAOXIJIU SUZHOU LADIES OPEN (125 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),

EGYES, NEGYEDDÖNTŐ: Babos Tímea (1.)-Tamarine Tanasugarn (thaiföldi, 7.) 6:3, 6:3
PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ: Babos Tímea, Michaella Krajicek (magyar, holland)-Csan Csin-vej, Hszü Ji-fan (tajvani, kínai, 2.) 6:1, 6:4

(Forrás. babostimea.hu)