Karikó Katalin átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést

Újabb siker a szív- és érgyógyászat területen

2024. 08. 16.
Megosztás

Újabb sikert ért el a dr. Merkely Béla professzor által vezetett Semmelweis Egyetem. A szakember tagja a MOB orvosbizottságának, járt több olimpián, az egyetem pedig számos élsportolót vizsgált a közelmúltban.

Egy intézmény tudományos tevékenységének eredményességét a globális ranglistákon elfoglalt helye árazza be. A US News Best Global Universities idei rangsorában szív- és érgyógyászat területen a tavalyi eredményéhez képest 12 helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem, így már a 31. pozícióban található.

Az Európai Unióban a 11. helyezett a szív- és érsebészet területén, a világon pedig 31. helyen áll a több ezer neves egyetem között.

Ez már a világelit, a legkiválóbbak klubja. A Semmelweis Egyetem rektorát, dr. Merkely Béla professzort, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, arról kérdezte a Világgazdaság, mi minden kellett ahhoz, hogy ez a világra szóló siker megszülessen. Az interjú ide kattintva olvasható.

Dr. Merkely Béla tagja a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának, több olimpia résztvevője, Párizsban a World Aquatics orvosi delegáltjaként volt az uszoda vendége.