Újabb sportruházati szállítmány érkezett Ungvárra

Újabb sportruházati szállítmány érkezett Ungvárra

2022. 05. 11.
Megosztás

Szerdán újabb sportruházati adományok érkeztek Magyarországról Kárpátaljára, az Ukrán Olimpiai Bizottság kihelyezett, ungvári irodájába. Az elmúlt hónapban már több segélyszállítmány jutott el az ungvári sportközpontba, ezúttal japán, török és dél-koreai sportruházati termékek, cipők, higiéniai cikkek és irodaszerek is segíthetik az ukrán sportolók további felkészülését.

Mint ismert, a Magyar Olimpiai Bizottság az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kirobbanása után kezdeményezte az ukrán félnél a segítséget; a két olimpiai bizottság elnöke, a két szöuli bajnok, Gyulay Zsolt és Sergey Bubka több alkalommal is egyeztetett a lehetséges együttműködésről.

Az adományok három közreműködő szervezet közös munkájával érkeztek meg, a gyűjtést és a koordinációt a MOB végezte, a logisztikai, raktározási hátteret a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adta, a szállítási feladatokat pedig a Waberer’s leányvállalata, a WSZL látta el.

A május 11-ei szállítmányok a Török Olimpiai Bizottságtól, egy japán magánszemélytől, televíziós szakembertől, Tomohiro Ishiitől és egy dél-koreai cégtől érkeztek a Waberer’s teherautójával.

A szerdai segélyszállítmányt a MOB részéről jelképesen Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, a MOB Hagyományőrző Bizottságának tagja adta át Rylyak Ivannak, az Ukrán Olimpiai Bizottság Kárpátaljai Irodája vezetőjének.

Arról korábban beszámoltunk, hogy a magyar sportban, sportért tevékenykedő kilenc szervezet összefogott és tízmillió forintot ajánlott fel az ukrajnai háború Magyarországra érkező menekültjeinek támogatására. Az együttműködés és támogatás kezdeményezője a Magyar Olimpiai Bizottság. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke az akcióban résztvevő szervezetek március eleji találkozója után úgy fogalmazott, hogy a magyar sporttársadalom széles körű összefogása példaértékű.

(MOB; fotó: MOB/Vasvári Ferenc)